Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

xman

pompa wspomagania - dźwieki podczas pracy

Polecane posty

Witam,

założyłem nowy watek, bo albo słabo szukałem, albo nie ma

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Jak słabo szukałem to proszę o przeniesienie. Mechanik zwrócił mi uwagę, że moja pompa wspomagania wydaje podczas kręcenia kierą jakiś dźwięk. Z tym, że nie jest to dźwięk piszczenia, wycia itp. Bardziej przypomina odgłos pracy jakby jakiś robot w stylu zabawka pracował. Jest to jednostajny dźwięk takiego świstu, szczególnie słyszalny podczas kręcenia w miejscu. Faktycznie miałem to od kupna, ale nie zwróciłem jakoś szczególnie uwagi na to. Ze wspomaganiem nic się nie dzieje. Przynajmniej ja nic nie odczuwam (poza okresami kiedy CIM wariował).

W każdym razie - rozumiem, że pompa nie ma wydawać żadnego dźwięku i coś jest nie halo? Szykować się na wymianę pompy?

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Twój mechanik niestety błądzi jak dziecko we mgle

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

te opisane przez Ciebie odgłosy to dźwięk elektrycznego silnika który znajduje się właśnie w pompie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki. Też mi się tak wydawało dlatego przy kupnie wydało mi sie to normalne. Fakt do tej pory nie miałem auta z pompą elektryczną. Dla pewności nagram to może posłuchacie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam też ostatnio słyszę taki świst i też się zastanawiam czy szykować się na jakiś wydatek czy to jest normalne .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To jest zupełnie normalne,profilaktycznie można wypłukać i wymienić płyn,robiłem tak raz w roku poruszając się na 20" żeby nadmiernie nie obciążać pompy koszt w ASO około 100zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za info będę spał spokojniej :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam Od niedawna zauważyłem przy skręcanie wycie gwiazd taki delikatny czy to siada układ czy warto wymienić płyn jak go spuścic jest zielony i taki mam zamiar kupić jeśli coś pomoże , nie ma żadnych wycinków tylko to wycie mnie denerwuje

Edytowano przez suchy201180

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

to chyba jesteś pierwszy

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chyba tak,praktycznie tego z zewnątrz nie słychać ale ja słyszę w środku to taki głos dziwny to raczej pompa wyje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam, ostatnio przy skrecie pompa prawdopodobnie wyje. Pompa jest mokra co widać na zdjęciu. Płyn jest, nie mogłem odczytać czy jest odpowiedni poziom

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170311/aef0ca0a4995a5e39545c6b7b35bb74a.jpg&key=babf3f6102100a1e0dcf445149091c45835976d6faa591e3fe43e635c9dc1c35" alt="aef0ca0a4995a5e39545c6b7b35bb74a.jpg">

Myślicie że wymiana płynu pomoże? Czy raczej pompa się kończy?

 

Wysłane z mojego K4000_PRO przy użyciu Tapatalka

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam. Ostatnio u siebie również słyszę świst, gwizd nie wiem jak to opisać. Taki dźwięk jakiegoś urządzenia elektrycznego. Jeśli możecie posłuchać będę wdzięczny
 


Czy taki dźwięk jest normalny? Wcześniej chyba go nie było albo nie zwracałem na to uwagi a teraz nie ukrywam trochę mnie drażni. 
Sprawdzałem płyn miałem delikatnie pod minimum i uzupełniłem stan. Wspomaganie działa bez zmian 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kolego unikaj takiego przytrzymywania kierownicy na maxa !

To jest normalny objaw bo pompa pracuje na maksymalnym ciśnieniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ale jak mam w innych położeniach to też wydaje taki cichy dźwięk 

Edytowano przez ddawidd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie jest tak samo, ten typ tak ma :ok:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie dolanie 50ml płynu pomogło. Narazie nie słychać żadnego "wycia"

 

Wysłane z mojego K4000_PRO przy użyciu Tapatalka

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie dolanie 50ml płynu pomogło. Narazie nie słychać żadnego "wycia"

 

Wysłane z mojego K4000_PRO przy użyciu Tapatalka

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×