Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Davidusek

Przerywa na LPG ale tylko na niedogrzanym silniku

Polecane posty

Witam, posiadam Vectra B 1.6 16V Z16XE i od jakiegoś czasu mam problem z szarpaniem silnika. Problem występuje po przestanęj nocy lub większej liczby godz np. 8h. Autko zapalam bez najmniejszego problemu i ruszam w drogę gdy temp. Przekroczy 35 przerzuca mi się na gaz i wtedy zaczyna się przerywanjd przy przyspieszaniu i trwa aż gdy silnik złapie temp. Roboczą i przejechaniu jeszcze jakiegoś odcinka drogi i wtedy jakby ręką odjął wszystko gra i Buczy. Dodam jeszcze że gdy odstawie auto na godz czy dwie i później chce gdzieś jechać problemu też nie ma. Nie dawno wymieniałem świece i cewke. Czy może to być czujnik temp chłodziwa? Proszę o pomoc :-(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A może tak do gazownika pojechać ??

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Może.

P.S. Jaki w tym celu zrobiłeś krok od siebie ?

Z czytałeś błędy, cokolwiek .... ??


Nie ten dział !!!

Nic nie napisałeś o instalacji !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sprawdz czy dobrze wpieli Ci się w obieg wodny, mialem podobny przypadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Instalacja sekwencja. Nie raz ale tylko na gazie zapala check engine i po zczytaniu błędu wyszło "Czujnik układu recylkulacji spalin A - za wysoki poziom sygnału kod 0405. Wyświetla się tylko na gazie i nie świeci się cały czas :-) raz zaświeci się i po chwili zgaśnie l nie raz dopierozgaszenid i ponowne odpalenid błąd znika :-) instalacja ma najechand ponad 120 tyś km.spalanie w normie tak jak przed tymi objawami i osiągi też :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×