Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

adi2187

cd 70 navi

Recommended Posts

witam mam problem z ustawieniem nawigcij w mojej vectrze,chodzi o to ze włacze navi wpisze adres wyskoczy mi ile mam km do celu ale jak ruszam to sie na wyswietlaczu nic nie rusza tylko pokazuje mi punkt w ktorym sie znajduje czy ktos moze mi podpowiedziec co mam zrobic bo moze ja cos zle wciskam menu mam po niemiecku.płyte mam orginalna w srodku moze trzeba cos uakualizowac.A wyswietlacz mam kolorowy prosze o jakas podpowiedzs

Share this post


Link to post
Share on other sites

kabel rgb masz niepodłączony pewnie

Share this post


Link to post
Share on other sites

a gdzie go mam podlaczyc i skad mam go wziasc bo ja sie nie orientuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

wymontuj radio sprawdz czy go masz

tak wygląda kabel

Please login or register to see this link.

jak niemasz takiego kable to 100 w plecy

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

podłączony powinien być do wyświetlacza

Edited by matro1234

Share this post


Link to post
Share on other sites

A czy gps złapał satelity? Na ekranie głównym navi zobacz czy nie masz przekreślonego napisu GPS.

edit:

choć skoro pokazuje ci dobrą lokalizację to pewnie łapie sygnał. W każdym razie GPS zanim złapie satelity to navi pokazuje ostatnią pozycję i stoi w miejscu dopóki się nie połączy.

Edited by gwilku

Share this post


Link to post
Share on other sites

jutro sprawdze czy mam ten kabel i czy jaki jestten gps przekreslony czy nie i sie odezwe ale narazie dzieki za podpowiedz.jutro dokladnie sprawdze jak sie to zachowuje aha a po jakim czasie powinien gps złapac i co sie wtedy wyswietla??

Share this post


Link to post
Share on other sites

gps powinien miec zawsze sygnał mimo że płyty niema w napędzie

a jak wrzucisz płyte to wyświetla ci jakąś mape?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U siebie dokładałem CD70 i mam nieoryginalną tj. dodatkową antenę zamontowaną pod lampką podsufitki i chwilę zawsze potrzebuje na złapanie sygnału. I tak jak wcześniej wspomniałem dopóki nie złapie satelit to pomimo wyznaczenia trasy ikona stoi w ostatniej zapamiętanej lokalizacji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja też mam takową antene w podsufitce i sygnał mam zawsze

ale jesli koledze niewyswietla się nawet mapa główna to wina rgb bo bez tego mapa nie bedzie się wyświetlać

Edited by matro1234

Share this post


Link to post
Share on other sites

dzisiaj rano patrzylem i jak wlaczylem navi to ten gps byl przekreslony a za chwile zniknol i byl jeszcze dzwiek przekreslony a mapa sie wyswietla bo pkazuje gdzie sie znajduje i ile mam do celu a moze musze dluzej poczekc az ruszy a jak pwinno to wygladc jak sie juz jedzie jeszcze ten kabel

dzisiaj rano patrzylem i jak wlaczylem navi to ten gps byl przekreslony a za chwile zniknol i byl jeszcze dzwiek przekreslony a mapa sie wyswietla bo pkazuje gdzie sie znajduje i ile mam do celu a moze musze dluzej poczekc az ruszy a jak pwinno to wygladc jak sie juz jedzie jeszcze ten kabel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Bez kabla rgb to nic nie widać na mapie tylko czarna plama

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam wlasnie wracam z auta i patrzyłem z tylu na ten kabel i jest podłaczony.jak właczam nawi to wyskakuje mi taki komunikat{ Route wird berechnet..i takie małe okienko na srodku wyswietlacza i wyglada na to jakby sie mialo cos zaladowac a nie chce.i jeszcze z boku tego małe ikonki jak zegarek,dzwiek przekreslony i taka strzałka.wiecie cos moze o tym i co mogłym jeszcze zrobic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jaką masz tą mapę, bo coś mi się wydaje, że nie ma tam Polski. Pobierz mapę

Please login or register to see this link.

, nagraj obraz na płytę cd i sprawdź czy działa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

plyte mam oryginalna z opla musi byc polska bo jak wybieram w menu kraj jaki chce to jest polska i jak niemcy wybiore to tez dzieje sie to samo a moze ja cos zle ustawiam chyba ze ktos podpowie jak sie ustawia ja mam menu po niemiecku a moze musze cos zaktualizowa

Share this post


Link to post
Share on other sites

tutaj zobacz o wgraniu PL menu

Please login or register to see this link.

a tutaj masz temat o tym wystarczy poczytać:

Please login or register to see this link.

Co do map to są one podzielone na różne kraje i jeśli masz np. oryginalną mapę Niemiec to nie będzie tam Polski, bo ona jest na płycie z mapami Europy wschodniej:

"Oprócz szczegółowej mapy dróg Polski znajdują się tutaj, także mapy takich krajów jak: Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Romania, Slovak Republic, Slovenia"

Wysuń płytę z napędu i zobacz co jest na niej napisane powinny być kraje lub obszar Europy.

Edited by gwilku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...