Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

wasvb

czy siadła pompa??

Polecane posty

Witam mam taki problem jakis czas temu pekł mi waz od płynu wspomagania ten przy zbiorniczku wymieniłem go zrobiłem około 8tys km i pekl drugi ten przy maglu po wyminie tego weża najpierw zaczeła wyc pompa po chwili przestała i było dobrze po wyjechaniu na jazde próbną wspomaganie przestalo działac na wolnych obrotach a po dojechaniu spowrotem na kanał przestało działac całkiem tak zrobiłem jeszcze 2km i pekł znów wąż od zbiorniczka wiedz mam pytanie czy zajechałem pompe??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ja przejechałem około 150 km bez oleju w wspomaganiu i pompy nie zajechałem ale się na pewno przytarła bo nie jest tak wydajna jak przed awarią oringu między pompą a łapą, w prawdzie kilka razy przez te 150 km dolewałem troche oleju by ją przesmarować ale od razu wyrzucał, a odpowietrzałeś układ po zalaniu olejem po wymianie węży?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak odpowietrzałem aż wspomaganie zaczelo slicznie pracowac lepiej nawet niz przed awaria i dopiero wtedy wyjechałem na jazde próbną

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

myślę że pompa sie nei zajechała, kiedyś czytałem na forum że ktoś z norwegii wrócił bez wspomagania bo mu z magla się lało i chyba co kilkaset km dolewał olej by przesmarować pompe i pisał że jej nie zatarł, więc nie sądzę by od czegoś takiego miała paść, dziwne tylko dlaczego co chwile węże Ci gdzieś pękają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

właśnie to mnie ciekawi czemu waz znow wysadziło... potrzebuje własnie rady bo nie wiem czy kupowac pompe..

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20"> a ja gadałem wlasnie z kumplem ktory miał vectre a i mowil ze jezdził 0,5 roku bez wspomagania bo myslał ze pompa siadła a okazało sie ze płynu nie było wlał i działała

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez wasvb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a po ponownej wymianie węża i zalaniu olejem dalej nie działa ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

teraz jeszcze nie wymieniłem bo w delegacji pracuje a moja viki stoi ranna

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> ale wspomaganie przestało działac przed ponownym peknieciem weza

Edytowano przez wasvb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to najlepiej bd jak wymienisz węża i sprawdzisz jeszcze raz, tylko warto zainteresować się tymi wężami, bo skoro rozwala to może za duże ciśnienie się robi ale czy to realne jest ... może znajdzie się ktoś bardziej obeznany to coś zasugeruje

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

właśnie sam jestem ciekaw czemu je wysadza.. Tak jak pierwsze wysadzenie weza przy zbiorniczku tak i wysadzenie przy maglu miało miejsce na trasie a nie w miescie przy kreceniu kierownica zreszta ponowne wysadzenie weza przy zbiorniczku to tez nie nakreciłem sie kierownica

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×