Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

sdfsdf.jpg

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Ralf29

Brak sprzęgła przy szybkiej jeździe

Recommended Posts

Witam!! Jechałem wczoraj nad morze A1. Około 1 godziny 180-200km/h. Chciałem zjechać na stację benzynową, wciskam sprzęgło by zredukować bieg, pedał sprzęgła wpadł i nie wrócił. Wyrzuciłem na luz i dojechałem na parking. Po chwili sprzęgło wróciło spowrotem. Wszystko działało OK. Ruszam dalej. Jechałem 160km/h ok 40minut, zjeżdżam na parking, włanczam sprzęgło - było pod końcem, może 1/3 sprzęgła ale przeżuciłem bieg. Dalej przy mniejszych prędkościach wszystko działało ok, sprzęgło było. Co może się dziać? Proszę o radę, za tydzień muszę wracać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najprawdopodobniej coś z wysprzeglikiem będzie nie tak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

musisz mieć już zmęczone sprzęgło

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Tez tak mam tylko przy zjeździe z autostrady w prawo po dłuższym łuku,pedal wpada do polowy a za chwilę wraca do normy. Pompka sprzęgła wymieniona ta przy pedale efekt taki sam. Nie dlugo będę wymieniał sprzęgło kompletnie z wysprzeglikiem to dam znac co i jak.

Wyslane z fona

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie było podobnie.

Niestety wysprzęglik.

Droga zabawa ale u mnie jedyna skuteczna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki:) Mam opcje właśnie wysprzęglik. Tylko że, jak wracałem z nad morza jechałem także A1, ok 180km/ha średnia. Wszystko było ok. Tylko w pierwszą stronę było gorąco a jak wracałem do 20 stopni C. Może płyn hamulcowy jest za stary i nie wytrzymywał dużej temperatury? Coś jest na rzeczy:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem w piątek na autostradzie identyczna sytuację. Pomogła wymiana płynu hamulcowego.

Operacja w ASO 99zł robota + materiały

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...