Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
adamek97

Wskaźnik poziomu paliwa Vectra B 1.6 16V

Polecane posty

Witam, od jakiegoś czasu zaczęła mi świrować wskazówka od poziomu paliwa, ostatnio wracałem do domu i wskazówka była na pierwszej czerwonej kresce i po jakimś czasie zrobiłem sobie mały postój. Gdy po postoju odpaliłem auto wskazówka od poziomu paliwa w ogóle się nie podniosła nawet milimetr i kontrolka zaczęła migać i tak zrobiłem może jeszcze z jakieś 50-60 km. To jeszcze nie koniec

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20"> ostatnio po zatankowaniu wskazówka się podniosła po czym jak zgasiłem samochód i odpaliłem na nowo to znów wskazówka ani rusz

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_dry.png" alt="<_<"> Wiecie co może być tego przyczyną ? Proszę o pomoc i pozdrawiam

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez adamek97

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

u mnie byl taki problem, że wskaźnik pokazywał, że spalił dużo więcej niż w rzeczywistości, dla przykładu przejechałem 300km, rzeczywiste spalanie 9-10L a wskaźnik pokazywał, że spaliłem 42L...

Okazało się, że pływak wyskoczył w takiej prowadnicy, podniósł się i dlatego przekłamywało.

U Ciebie może jakiś kabelek jest przerwany i raz działa raz nie, a może problem z pływakiej jest jak u mnie? proponowałbym sprawdzić...

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio sprawdzałem napięcie na kostce przy pompie paliwa, na kabelkach które idą do pływaka i wychodzi na to ze wszystko jest ok czyli wychodzi na to ze żaden kabelek nie jest przerwany (napięcie wynosiło 12,5V czyli w normie). Ale dzięki za odpowiedz, sprawdzę ten pływak jeszcze

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> pozdrawiam

P.S. Jeszcze jedno pytanko. Wie ktoś jak wyjąć pompę paliwa żeby dostać się do pływaka ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja wyciągalem plywak bez zadnego problemu bez demontazu pompy. Masz tam taki zatrzask z takim "uchem " . Trzeba go lekko odchylic i pociagnac do gory

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×