Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Polecane posty

Witam,

Posiadam Opla Vectrę B 1.8 1999 rocznik.
Silnik co prawda odpalał za drugim razem od zawsze.
Wczoraj wieczorem wymieniałem żarówki od hamowania, pozycyjne tylne i cofania.

Zasilanie przy włączonym radiu i światłach było włączonę około 20 min.
Po zakończeniu wyłączyłem wszystko.
Nastepnego dnia o 9 rano podczas przekręcania kluczyka na zapłon "słabł".
Deska rozdzielcza zaczęła przygasać, a dźwięk odpalania zanikać. Za drugim i trzecim razem juz kompletnie nie wydawał dźwieku.

Po otworzeniu maski w tym miejscu przy włożonym kluczyku (w czerwonym kwadracie nie tam gdzie pokazuje strzałka) słychać regularne cykanie.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image



Czy ktoś się orientuje o co może chodzić? Akumulator jest w pełni naładowany.

Edytowano przez Dobosz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tam jest skrzynka z przekaźnikami w dziale elektryka jest gdzieś temat z rozpiską wszystkich bezpieczników

może przekaźnik skończył żywot

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jakiś pomysł co mogło dokładnie paść?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego twierdzisz że akumulator jest naładowany? Wszystkie objawy które tu napisałeś to padnięty aku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wskazuje na padnięte aku - podłącz prostownik i sprawdź.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiem, z początku tez mi się tak wydawało. Sprawdziłem stan naładowania akumulatora i jest na zielono (naładowany).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sprawdź miernikiem powinien mieć min. 12.6 V nie patrz na te oczka bo one są o kant........ podłącz go pod prostownik,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie zielone oczy to ewentualnie u kobiet jeśli ktoś lubi ten kolor. Pamiętam jeszcze jak miałem lagunę II dokładnie taka sama sytuacja "oczko zielone" radio gra, szyby działają a uto nie zapala tylko "coś przeskakuje" laweta z pracy do mechanika - podłączony prostownik auto pali na dotyk.

Edytowano przez ciuber

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A altek daje rade?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Koleżka pożyczył prostownik. Akumulator podpięty na noc, dzisiaj już ładnie zaskoczył (odpalił za drugim, czyli tak jak zawsze).
Co do cykania, to musiało być powiązane z rozładowanym akumulatorem bo po podpięciu naładowanego ustało. Dzięki za rady!
Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam. Napisze tu zeby nie zasmiecac. Jezdze z 2 miechy vectra i wsio ok dzis ciezko ją odpalic czy na gazie czy na beznzynie i mam wrazenie ze lewych obrotow jakby zlapala i odpalila. Musialem sporo pokrecic na gazie to samo. Najwazniejsze silnik benzyna 2,0 rok 1997 Poruszalem biezpiecznikami pod machą i od kierowcy odpalila od strzala jak zawsze i teraz znowu kicha tak samo. Ciekawe jest to ze jak ją odpalalem to nizej zbiorniczka od plynu chlodzącego jest jakas czarna puszka i w niej cos szumialo a wczesniej tego nie zauwazylem. Nie mam wielkiej wiedzy o tym silniku pisza ze czujnik ale to na zimnym czy cieplym pali tak samo ciezko i ta kontrolka silnika. Prosz o jakies porady bo zaczynam wymiekac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_dash.gif" alt=":dash:">

A szukałeś cokolwiek na temat tej kontrolki i co zrobić jak się świeci? Jestem pewien że czekasz na gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×