Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

plejus

Czujnik otwartych drzwi - wyłączenie

Polecane posty

Dobra sprawa wygląda tak:

Zepsuł mi się czujnik otwartych drzwy, tylne prawe. Zdjąłem tapicerke z drzwi, odpiąłem wiązkę elektryczną od zamka, w wiązce jest 5 kabelków:


Szary

Brązowy

Czarno-czerwony

Czarno-niebieski

Czarno-żółty


Poszukałem po necie i znalazłem co nie co, ale nie wiem czy dobrze odczytuję te informację. Chcę zrobić tak żeby Auto ciągle pokazywało, że drzwi są zamknięte, nie widzi mi się jakoś wymieniać tego zamka tylko z tego powodu, że czujnik nie działa.


Które kabelki muszę ze sobą połączyć aby ciągle był sygnał jako że drzwi są zamknięte? Da się coś takiego zrobić? Stawiałbym że szary trzeba podpiąć do masy (brązowy?) ale nie chce nic spieprzyć nie znam się na tym za bardzo.


Niżej zamieszczam informacje które znalazłem:


Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link


Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link



Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie słyszałem żeby komuś padł ten czujnik

Ja bym obstawiał kabel przerwany miedzy drzwiami a słupkiem (no chyba że sprawdziłeś wsio

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie wyjmowalem tej wtyczki bo rzeczywiscie jeden z kabli byl naderwany, jednaj nie jest zerwany do końca, czy to może być od tego? ma ktoś jakąś radę co z tym zrobić, czy to rozerwać i zapleść, czy zalutować i zaizolowac czy jakas koszulke termokurczliwą?

tak to wygląda:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

to tylko na wierzchu a w środku pewno dużo więcej zniszczeć

odłącz aku

ściąg próg plastykowy w środku auta i wtedy znajdziesz przyczynę (radze czym prędzej sie tym zając bo jak zrobisz tam jakąś zworę to może choć co paść i wtedy kosztów sobie narobisz

możesz nawet lepcem rozerwaną izolację oblepić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie bylo jednak żadnych zerwanych kablów. wyciągnąłem zamek i podłączyłem pod wiązkę elektryczną drugich drzwi i też pokazywało ze są otwarte, mimo że powinno pokazywać że zamknięte więc wina leżała gdzies w czujniku w zamku. Sprawę rozwiązałem tak że rozciąłem i zaizolowałem szary kabel w tej wiązce która już bezpośrednio wchodzi do zamka. Teraz ciągle pokazuje, że drzwi są zamknięte, lepiej tak niż by miało piszczeć przy każdym ruszaniu, a jakoś zbytnio na tym czujniku z tyłu mi nie zależało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

to jesteś pierwszy taką usterką

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam

Mam podobny problem.

Cały czas świeci mi sie komunikat otwartych drzwi z tyłu z prawej strony.

Ja stawiam na kabelek gdyz pare razy bywalo tak ze jak otworzylem i zamknalem drzwi komunikat znikal do ponownego otwarcia drzwi.

Teraz do sedna sprawy...

Poradzcie Panowie jak to sprawdzić czy to kabelek czy czujnik, a jak kabel to ktory bo to pikanie doprowadza mnie do szału

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Pozdrawiam serdecznie

P.S pewnie taki wątek już był ale znalazłem tylko to wiec przepraszam za powtarzanie tematu!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×