Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

stor_my

cd30 nie wyświetla informacji na ekranie

Recommended Posts

Niedawno zakupiłem VC 2005. W aucie radio CD30, oryginał - nie wymieniane. Problem leży w tym, że na wyświetlaczu po uruchomieniu radia nie wyświetlają się żadne treści. Tylko puste dwie zakładki - foto poniżej:

Please login or register to see this image.

Podstawowe funkcje radia typu włącz/wyłącz, głos, przyciski numeryczne zaprogramowanych stacji, AM/FM, CD, itp. działają i wywołują akcję. W przypadku BC i Settings - działają, ale niestety poruszanie się w tych menu nie jest możliwe. Przyciski "krzyżyka" lewa-prawa-góra-dół sterują tylko funkcją częstotliwości... Z kolei przy wyłączonym radiu temperatura, czas, dane z klimy i nawiewu - wyświetlają się poprawnie.

Czy ktoś już miał kiedyś podobny problem? Ewentualnie gdzie mogę szukać przyczyny?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawa jest bardzo prosta.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Przy CD 30 wyświetlacz nie ma zakładek - tylko jest jakby rozdzielony linią. Zakładki są we wszystkich pozostałych radiach, np. w CDC 40 OPERA.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_dry.png" alt="<_<">

Podejrzewam, że już ktoś tu majstrował OP-COMem czy coś wymieniał. Trzeba podłączyć TECHa-2 i sprawdzić ustawienia. Będziesz na zlocie? Mam TECHa-2, mogę ci sprawdzić.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

No też właśnie podejrzewałem, że jest coś mocno nie tak. Co prawda mam car pass i instrukcję do tego właśnie radia, które jest w aucie, ale nie wykluczone, że poprzedni właściciel w międzyczasie wstawił sobie coś innego, a potem wrócił do oryginału.

Dzięki za info i zadeklarowaną pomoc ale na Zlot się niestety nie wybieram. W Twoje strony za daleko :-/

A jest ktoś może z południowej części Lubuskiego, kto by pomógł w diagnozie i ewentualnie rozwiązaniu problemu?

Edited by stor_my

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...