Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
AdiN!

Braki oświetleniowe

Polecane posty

Witajcie!

Wczoraj stałem się posiadaczem przepięknej VB Kombii (2.0 diesel).
Zauważyłem pewne braki oświetleniowe.


A więc tak.
Nie świecą mi przednie światła przeciwmgielne (kontrolka się świeci na desce),
Nie świecą mi tylne światła przeciwmgielne (kontrolka również się świeci),
Nie świecą mi światła cofania.
Lampka w prawych tylnych drzwiach również nie daje znaku życia.
Nie świeci mi również prawa przednia postojówka, ale to wina żaróweczki. Jutro naprawie.


Sprawdziłem wszystkie żarówki (wszystkie są sprawne), sprawdziłem również bezpieczniki, również są sprawne.


Czy mają koledzy jakieś sugestie?

Auto ma hak, nie wiem czy to coś wnosi do tematu?
Chciałbym się z tymi usterkami uporać jak najszybciej, niestety mam niesamowite szczeście do kontroli policyjnych, a nie chce stracić dowodu..

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Za wszelakie pomoce i informacje bardzo dziekuję!

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Co do przeciwmgielnych, do sprawdzenia bezpieczniki i przekaźniki

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Cofania:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Lampka w drzwiach do sprawdzenia bo nic nie napisałeś czy masz tam napięcie czy nie....

Z nexiomani chłopie wyszedłeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kirek09?

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">
Ta z nexiomanii

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">



Jutro będę musiał polatać z miernikiem.
Dziś sprawdzałem bezpieczniki i żarówki.
Wszystkie bezpieczniki są dobre, żarówki również nie są poprzepalane :/


Siemka, to znów ja.

Żarówka postojowa przednia prawa została wymieniona na nową, i świeci

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Dziś załączyłem przednie halogeny (przekaźnik cyka), ale nie zaświeciły.
Podszedłem i puknąłem pięścią w prawy halogen (ten od strony pasażera), załączył się więc pewnie coś nie styka na samych halogenach.
Lewy nie zaświecił, ale wiem gdzie szukać przyczyny, muszę sprawdzić połączenia pod zderzakiem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">


Z tyłu niestety dalej kaplica.
Wsteczny nie świeci (nie mogę zlokalizować czujnika, jest pod akumulatorem?).
Przeciwmgielne z tyłu nie świeci (żarówka nowa wsadzona i nic.), przekaźnik cyka.
Jakieś pomysły?

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">




Sorki za post pod postem, zapomniałem zeedytować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Tutaj masz trochę info:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Na przyszłość używaj szukajki, bo tematów na forum jest mnogo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zdejm wtyczkę z czujnika wstecznego.

Kolega w poprzednim poście podał Ci link do fotki gdzie on jest. Po zdjęciu koła nie ma problemu z dostaniem się do niego.

Zewrzyj kawałkiem przewodu piny we wtyczce, oczywiście przy włączonym zapłonie.

Jeśli światła zaświecą, to jest uszkodzony czujnik, jeśli nie, to Masz uszkodzoną instalację.

Sprawdzanie instalacji zacznij od złącza X5 piny 4 i 6, oraz złącza X1 pin 18. Może piny w złączach są zaśniedziałe.

Złącze X5 jest za akumulatorem, okrągłe z zielonym środkiem.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Złącze X1 jest w nogach kierowcy, zielone

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Przed rozłączeniem złącz wyłącz zapłon.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cześć

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">
Dziękuję za wypowiedzi w temacie.

Usterka światła wstecznego usunięta, dałem nowy czujnik, i podmieniłem jedną żarówkę, była za słaba

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Co do przeciwmgielnego z tyłu, również ogarniętę. W lewej lampie miałem jakieś dziwne zdublowane kostki. Poprzełączałem i działa. Nie wiem o co chodzi, możliwe że coś z hakiem związanego?

Muszę wymienić jeszcze żarówke halogenu lewego z przodu.. poszukuje jakiś wskazówek jak to zrobić

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">
I nie świeci mi kontrolka tempomatu (świecą one w ogóle?).



Ps. z niemiłych rzeczy to Viking został przetarty z tyłu przez nawiedzoną babę. Sprawa będzie miała finał w sądzie, bo babsztyl się nie przyznał do winy :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×