Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
yorsey

Podświetlenie tablicy, stop, etc- VECTRA C kombi

Polecane posty

Witam!

Mam mały problem z moją Niunią, Vectra C kombi 1,9 CDTI 2004, ostatnio nie możemy się dogadać

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> może ktoś pomoże, mianowicie:

- Brak podświetlenia tablicy rejestracyjnej

- Brak trzeciego stopu

nie wiem czy obie usterki mają ze sobą coś wspólnego,

Dodatkowo po wyłączeniu samochodu, słychać w tylnej klapie przez jakiś czas dziwny powtarzający się dźwięk (tik tik) co 10 sekund.

Wszystkie żarówki powymieniane na nowe i świecą, po za tablicą i trzecim stopem, no i to - tik tik.

Pozdrawiam

YORSEY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ten odgłos jest normalny

sprawdź przewody w przelotce między klapą a nadwoziem

nagle przestały świecić czy coś było dłubane?

bezpieczniki sprawdziłeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdzałem, jest OK.

Nagle padło na raz i tablice i stop. Coś kiedyś ktoś mi podpowiadał o jakimś osobnym przetworniku czy osobnym czujniku dla tych podświetleń,


No i na deser zamek tylnej klapy. Po prostu miodzio.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:"> Co tu jest grane. Zamek niby nie rozbieralny, ale jednak rozbieralny. Otworzyłem iiii, wyłamał się ząbek z zatrzasku który zamyka się o rygiel, on obraca się na zębatce, co zrobiłem , przesunąłem o jeden ząbek, sprężyna trochę napięta ale działa, tzn działało bo kolejny ząbek mniemam się wyłamał i kicha. Słychać że mechanizm otwierania działa silniczek pracuje, ale nie ma magicznego otwarcia. Już wiem jak spędzę majówkę. A tak przy okazji może ktoś ma do sprzedania zamek 10-cio pinowy ?


Może ma ktoś zepsuty taki zamek to proszę o kontakt. Mi z niego co prawda potrzebna jest tylko pierdółka ale mogę pobawić się w transplantację i zrobić przeszczep.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam

Przyczyną tego dziwnego zjawiska jest ponoć moduł rozdzielający. Czy może ktoś coś więcej wie o tym?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

może chodzi o REC (skrzynka bezpieczników w bagażniku)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Na początek sprawdź kable

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wczoraj u siebie przerabiałem podobny problem - zgasła prawa lampa


przyczyna = spleśniał i odpadł pin męski w gnieździe lampy i wtyczka nie łączyła


Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ten weekend bedzie moj. Tylko ja i moja CZRNIULKA:) no musimy sie w koncu dogadac,wiec bedzie troche rozbierania tu i owdzie hehe, pozagladam tam gdzie trzeba.

Dzieki.

Co do zamka, sprawajuz zalatwiona, kupilem na allegro uzywany od vectry z 2007 po lifcie, ja mam 2004 ale zamki pasuja. Zamek 250 PLN czas 10 min radosc z otwierania klapy bezcenne.

Ale przy okazji prob otwieranie/zamykanie klapa w polowie odbijala do gory i nie miala sil domknac sie sama, ja zagladam po silownikach i co widze dwa rozne. Jeden orginalny a drugi jakis z innej parafi, znow buszowanie po allegro i koszt silownika do tej klapy 50 PLN i mam nadzieje ze bedzie juz wszystko gralo. Jeszcze tylko te swiatla wrrrr.

Pozdrowionka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×