Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
LudwikM

Vectra 1.6 16v KOPCI

Polecane posty

Witam.

Otóż mam problem ze swoją Viki 1.6 16v po lifcie 99r . przy temperaturze hmmm 8 stopni zauważalne jest kopcenie (wydaje mi sie ze biały) czy to na biegu jałowym podczas dodawania gazu czy to przy zmianie biegów podczas jazdy . Sprawdzam olej codziennie no ale jak na moje oko mi go nie ubywa . i oto jest moje pytanie czym to może byc spowodownane ? Poziom płynu chłodzącego jest w normie, na korku oleju nie ma masła, poziom oleju w normie . Dodam iż ze mam przejechane nią 128tys kilometrów licznik nie był cofnięty

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> Wiem ze tematy są rostrząsane ale nie moge znaleść odpowiedzi na to nurtujące mnie pytanie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> . Z góry dziękuje i POZDRAWIAM !

Edytowano przez LudwikM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przy niskich temperaturach jest to naturalne zjawisko. Jest to para, która wydostaje się z wydechu – po nagrzaniu silnika (układu wydechowego) nie powinien już dymić

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez toaspzoo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hmmm w trasie nagrzeje mi sie max do 80 stopni z tego co pokazuje zegar , i jak stane na światłach to kopci .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na pewno nie ubywa płynu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli nie nagrzewa Ci się auto, to sprawdziłbym termostat. Sprawdź najlepiej, czy rura idąca do chłodnicy się nagrzewa niedługo po odpaleniu – jeśli tak, to termostat do śmieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×