Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

VectraBTurbo

pompka spryskiwaczy

Polecane posty

Witam bardzo serdecznie. Jeśli nie ten temat ten dział to przepraszam ale nie wiedziałem w którym to umieścić. Ale do rzeczy mianowicie chodzi o to, że kiedyś miałem stłuczke autko zostało naprawione poskladane w całość (może nawet wrzucę foto, bo prezentuje się pięknie) i wszystko było okey dopóki raz nie spadł mi wężyk od zbiorniczka z płynem do spryskiwaczy i wszystko się po drodze wylało i przycisnąłem dźwignię, żeby spłukać szybę. Tak więc na jednej ze stacji kupiłem Sb płyn założyłem wężyk i chciałem sprawdzić czy działa i nic. Pompka po naciśnięciu dźwigni przy kierownicy pracuje i tylko tak jakby nie pobierała płynu, bo sprawdzałem też czy przewody gdzieś nie są uszkodzone i dmuchałem w nie i było słychać, że powietrze dochodzi. Pomyślałem, że mogło to chodzić na sucho i się zapowietrzyła czy coś podobnego i wziąłem gruszke i kolega naciskał dźwignię, a ja próbowałem tą gruszka pociągnąć, to powietrze. I nic... Bardzo proszę o jakieś rady kogoś ktoś miał podobny problem i go rozwiąza. Bo zimą no to jeszcze jakoś dało się z tym przeżyć ale latem jak na drogach jest kupa kurzu i innego syfu bd raczej ciężko. Z góry dziękuję i pozdrawiam :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jaką gruszkę? Odepnij wąż i naciśnij spryski, powinien polać się płyn, jeżeli tak właśnie będize to masz zastałe spryski które blokują przepływ płynu przez co mógł spaść wąż bo było zbyt wysokie ciśnienie. Jak dalej nie będzie działać to sprawdź czy nie masz gdzieś po drodze założonego zaworka zwrotnego, dużo osób to montowało bo spryski działały z opóźnieniem przez co przez chwilę wycieraczki szorowały po suchej szybie, zanim płyn został dopompowany do sprysków. Być może zaworek jest źle założony albo zapchany, jak tu również nic nie znajdziesz to proponuje zdjąć zderzak i sprawdzić czy idzie płyn bezpośrednio przy samej pompce, jak tak to masz zapchane przewody, jak dalej nie będzie szło to znakiem tego pompka padła i trzeba ją wymienić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Okey dziękuję za szybkie info. Jutro wieczorem myślę, że powinienem dotrzeć do przyczyny. A powiedz mi jeszcze czy ta pompke da się w razie w jakoś regenerowac i czy jest sens. I ile mniej więcej może kosztować nowa lub regeneracja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Pompka to koszt kilkudziesięciu zł więc się ją po prostu wymienia. Rozłącz wężyk przy zawiasie maski - tam też jest zawór zwrotny - i zobacz czy płyn leci. Najpierw upewnij się na słuch czy aby faktycznie pompka pracuje. Stawiam jednak na padniętą pompkę. No chyba, że w zbiorniczku miałeś syf i zapchało pompkę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Pompkę wątpię, prędzej autko przy pompce

Znaczy się sitko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chcesz dodać odpowiedź ? Zaloguj się lub zarejestruj nowe konto.

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to bardzo łatwy proces!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×