Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Wolf

Viki C Z19DTH Problem-nie odpala Dyskoteka w aucie

Polecane posty

Siemka ,

Dziś moja Viki zastrajkowała chyba.

Problem :

po włożeniu kluczyka zapalają się kontrolki pare sekund oki a potem zaczyna się akcja, zegary zapalają się gaszą i tak w kółko kontrolki to samo , oświetlenie kabiny też , pompa ciągnie i przestaje też w kółko oraz słychać tykanie z puszki bezpieczników w aucie. gdy kręce kluczykiem żadnej reakcji natomiast gdy chce zamknąć auto cały czas central odbija czyli otwiera musze zamknąć go kluczykiem oraz powciskać bolce w drzwiach central nie reaguje.Co się z nią stało ?

Filmiki

1. Ogólne zachowanie Auta

2. Tykanie z puchy bezpieczników

3.Zachowanie centrala

Bardzo proszę o pomoc

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

PS. sprawdziłem bezpieczniki wewnątrz oraz te w komorze silnika wszystkie ok ( całe nie spalone )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Auto stoi 9 godzin i aku by padł ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Moze cos z alternatorem albo masa gdzies nie styka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Do tego najlepiej kompa podłączyć co

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Obstawiałbym klemry na akumulatorze, albo właśnie gdzieś masa słabo styka.

Edytowano przez makjec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ide odpiąć przeczyścić i podłączyć z powrotem zobaczymy czy to coś da

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może być aku w moim uciekło 200 amper a ma niecałe 2 lata odpala ale kontrolki przygasaja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Słuchaj ja przyjechałem z roboty wpadłem do domu dosłownie na 5 min i miałem jechać do miasta, ale auto już nie odpaliło - chyba oberwała się cela w akumulatorze. Nie dochodziłem co było przyczyną wymieniłem na nowy i śmigam dalej


Co ciekaw z kabli też nie odpalał, a dla upewnienia się czy to akumulator pożyczyłem na próbę odpalenia od szwagra z mazdy i mimo że ma mniejszy akumulator viki zapaliła od pierwszego strzała.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Byłem w Viki i klemy wporzo są

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image


+ i - trzyma twardo nic nie odpięte

nie wiem już o co kaman ...............

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak masz inny aku to zamień i będziesz pewny że trzeba szukać gdzie indziej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

No to dziwny przypadek

Wieczorem jak żonka wróci spróbuje odpalić od drugiego auta i przełożę inny aku może to coś da.

Jak nie musimy szukać dalej

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_angry.png" alt=":angry2:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proponuje wziąść z 2 auta aku i założyć nie odpalać od drugiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A co może jeszcze powodować ten stan Viki ?

Wczoraj wsio było ok

Wiem że od paru dni latam z błędem czujnika ciśnienia w oponach kontrolka miga na czerwono BC pokazuje 0.0 a fizycznie wszystko ok jest a do tego mam nieskasowany błąd przepalonej żarówki w AFL-u kierunku.

Jeszcze raz zauważyłem dyskotekę kontrolek podczas jazdy ale to było raz około 2 miesiące temu i więcej nie powróciło więc temat zlałem.

Może od dłuższej jazdy z tymi błędami komp zwariował i Viki nie pali ?


Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

A czemu na kable nie próbować ?

z tego co pamiętam to przeważnie pomagało przy słabym aku ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak ale nie będziesz wiedział czy aku czy coś innego mi w sklepie gość mierzył aku i pokazało 200 amper mniej jak masz miernik to możesz sprawdzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ok sprawdzę.

i zobaczę wieczorem co będzie po podpięciu kabli lub przełożeniu innego aku.

Dam znać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ok aby to tylko aku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przecież ty nie wiesz czy masz słaby akumulator. Najlepiej będzie jak wyciągniesz stary i zamienisz akumulator.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dokladnie sprawdz aku moze byc całkiem dentka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zamień aku jak chłopaki piszą.

Jak masz strzeloną cele w aku, to normalnie się będzie ładował i pokazywał ze jest dobry. Ale już na kablach nie zapalisz.

Miałem tak w astrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio, żonka na mazurach , podjechała do rodzinki normalnie viki odpaliła wcześniej itd, 3 h była na herbatce, wraca do auta i też, choinka, wszystko świeci , odpala i tak jak u Ciebie... nic.. , zamówiła taxi bo nikt w pobliżu nie miał auta większego , podłączyła kable i jak nowo narodzony... a teraz jak jest w pomorskim to żadnego problemu nie ma... to dla mnie też było dziwne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

miernik w dłoń i sprawdzić aku po co czekać do wieczora

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

można usunąć...

Edytowano przez skator

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Raczej nie bardzo...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a już myślałem że aku wymieniony

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...