Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
funuman

Szarpie przy dodawaniu/odejmowaniu gazu

Polecane posty

Czy ktoś miał może podobny problem objawiający się lekkim szarpnięciem przy dodawaniu/odejmowaniu gazu? Głównie chodzi o biegi 3-6. Przykład: jadę stałą prędkością na 6 biegu 120km/h i wciskam mocniej gaz - auto szarpie. Taka sama sytuacja będzie, gdy jadę 90km/h i odejmę gaz. Mam wrażenie, że problem narasta i robi się wkurzający bo w trasie muszę jechać bardzo płynnie by nie szarpało. W dodatku, na niższym biegu (1-3) gdy przed zmianą biegu wciskam dynamicznie sprzęgło to autem jakby buja/szarpie - bardziej buja. Da się zrobić żeby nie szarpało przed/przy zmianie biegu - muszę idealnie zsynchronizować wciskanie sprzęgła z puszczaniem gazu wtedy problemu nie ma.

Myślałem, że może EGR się zapchał ale wyczyściłem i zero poprawy. Czy taki problem może występować od zużytego sprzęgła? Nie powiem, łapie bardzo wysoko ale nie żabkuje i auto wkręca się na obroty tak jak powinno.

Signum 2005 polift F40 1.9dth

Edytowano przez funuman

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam że pytam ale klubowy wróżbita ma jeszcze wolne.

To Ci się dzieje w taczce czy w rowerze typu holender a może w kosiarce ??

Edytowano przez michalm83

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Już dopisałem sorki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Zapewne cdti i problem znany

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czekam na oświecenie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_unsure.png" alt=":unsure:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...