Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
szogan

2.2dti problem podgrzewanie świec

Polecane posty

witam, mam problem z moją VIKI 2.2dti automat.

problem polega na tym że jeśli auto stoi cala noc to rano odpala normalnie świece podgrzewa i w ogóle od razu nawet raz nie przekręci i odpala... a po przejechaniu do pracy nie wiem z 8km i później auto stoi z 2 godziny i próbuję je odpalić (nie podgrzewa świec nie zapala się lampka) to tak kreci i kreci dobre z 10 sekund lub więcej aż zapala i rzuca z tylu wielka chmura czarnego dymu... proszę o pomoc i dziękuje. szukałem i nie widziałem takiego tematu ... pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

słabo szukałeś jest wiele tematów

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

ja załorzyłem sterownik do oszukania temp.i za każdym razem podgrzewa świece problemów niema z odpaleniem

akumlator też ma duży wpływ na to

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Edytowano przez matro1234

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja nie mam założonych żadnych oszukiwaczy temperatury i zero problemów. Zakręci 3-4 sek dłużej i odpala bez czarnych dymów. Sprawdź jak kolega wyżej pisze akumulator, może jest nie doładowany.

Edytowano przez Hypnotic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czujnik temp przy termostacie sprawdzałeś ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

oszukiwacz temp to g**no niesamowite, kupiłem go zamontowałem i wywaliłem.Jak ktoś chce to moge odsprzedać nówka za połowe ceny z allegro.

Chodzi o to że wkurzało mnie jak za każdym razem sie załączały świece nawet gdy auto miał 90C.

U mnie sie nie sprawdziło to.Szkoda świec żarowych i aku.Nowy aku i pali zawsze, 3-4sek jak pisze kolega wyżej to też troche za długo.

Nie powiem bo sam mam też coś do oszukiwania temp własnej roboty ale rzadko używam.

Akumulator i jeszcze raz akumulator, no i rozrusznik sprawny...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A co zrobić jak akumulator jest dobry, czujnik działa, przelewy, trójniki wymienione, trawersy wymienione, a auto jak nie paliło bez grzania świeć tak nie pali dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...