Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
Kamyczq

Zgasł podczas jazdy i nie odpala

Recommended Posts

Witam. Jadę (VB 2001r polift 1.8 + LPG BRC) po postoju w korku jakieś 20 minut ,gdzie złapała ładnie temperature 90* i nagle przy 60 km/h gaśnie silnik i elektryka tzn. wspomaganie ,abs ale światła świecą ,radio dalej działa. Próbuje odpalić i nic. Przyjechał kolega ,podpiął kable żeby podładować aku ,bo myślałem że to to. Nic ,rozrusznik kręci ale nie odpala. Nic nie działo się z samochodem. Działa dobrze na gazie jak i na benzynie. Zrobiłem 10 tys bez poważnej awarii. Serwis na bieżąco. Jedyne co to miesiąc temu wyskoczył mi błąd z sondą lambda który został skasowany. Auto stoi już godzine i nie pali. Zaraz będzie holowane do mechanika. Nie wiecie co to może być?


Przełączałem na benzyne ,ale dalej nic. Nie było nigdy spadków mocy ,żadnych falowań obrotów czy gaśnięcie na jałowym.

Edited by Kamyczq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podejrzewam że jechałeś na gazie jak zgasło auto? :-)

Skoro nie zapala teraz to pewnie brak iskry, sprawdź bezpieczniki w komorze silnika, w szczególności te od razu przy aku w małej czarnej skrzyneczce. Jeden z nich odpowiada za zasilanie ecu, duży 20A

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak ,jechałem wtedy na gazie. W takim razie jeśli padły bezpieczniki to blacha sprawa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak, tylko że tam są dosyć nietypowe, bardzo duże

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> O ile to to, ale warto sprawdzić bo mi mechanik już chciał ecu wymienić ale sam znalazłem problem

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_tongue.png" alt=":P" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okej, dzięki wielkie. Stoi już u mechanika ,zobacze co powie.



Nic wspólnego z gazem czy bezpiecznikami. Można zamknąć.

Edited by Kamyczq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...