Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
ADi999

Wymienione szczotki dmuchawy a silnik nadal przerywa.

Polecane posty

Witam. Problem mam jak w temacie.

viki ma 250000 i silnik dmuchawy wreszcie postanowił sobie przerywać tzn. jak włączę to działa za chwilke przestaje po podciągnięciu na 9 nagle startuje i chodzi bez problemu po czym po zjechaniu na np 3 znowu staje.

Szybkie sprawdzenie forum i wyszło że szczotki więc wymieniłem ale nie zrobiłem jednej rzeczy nie przetarłem szczotek delikatnie papierem ściernym. Czy to może być przyczyną tego że usterka nadla jest.

Dodam że mam klimatronik i jak zacznie dmuchawa chodzić to działa na każdym biegu (0-9) więc rezystor moim zdaniem odpada ale pozostaje opornik dmuchawy.

Czy on może dwać takie efekty mimo wymiany szczotek.

Silnik do tej pory chodził idealnie stało się to nagle. Szczotki kupione za 14 zł 2 sztuki więc nie są jakieś tanie (zresztą innych nie było które by odpowiadały wymiarom tym które były do tej pory).

Prosze o sugestie co jeszcze sprawdzić.

Może wystarczy aby szczotki się dotarły czyli zostawić dmuchawe na prae minut na najwyższych obrotach sam nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zobacz opornicę. U mnie było tak samo przez zimne luty w płytce. Mało tego zaczynała już się przypalać instalacja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ok a czy jeszcze coś mam sprawdzić??

Podpiołem inny panel climatronica bo pomyślałem że wyeliminuje i to ale tak samo jest na jednym jak i na drugim

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Narazie to. Obejrzyj wtyczkę i popraw luty na płytce. U mnie wyraźnie było widać że luty nie trzymały

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

moment bo teraz to już jestem zakręcony. U mnie po zdjeciu osłony filtra kabiny zaznaczam że mam climatronik mam takie coś

do tego mam podłaczony silnik dmuchawy link poniżej

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

a przy pedale gazu jest takie coś

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

i teraz co mam sprawdzić i podmienić.

i dla pewności prosze napisać co jest co bo i jedno i drugie to opornik-rezystor

Edytowano przez ADi999

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...