Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
tomek_tomek

Auto nie odpala, cykanie w silniku

Polecane posty

Witam. W mroźny dzień auto stało 12h. Po skończeniu pracy wsiadłem do auta i przekręciłem kluczyk i już wtedy słyszałem takie ciężkie wystartowanie silnika i zresztą kilka dni temu też. Myślałem żę to akumulator bo od miesiąca robie bardzo mało kilometrów i że akumurator nie ma jak się naładować. Jak skończyłem pracę to duało mi się odpalić auto ale już godzine później nie dałem rady. Po przekręceniu kluczyka słychać cykanie w silniku, lampki i kontrolki świecą normalnie. Poprosiłem kolegę o podłączenie kabli do swojego akumulatora i nie pomogło. Nie wiem już sam czy to wina akumulatora czy może rozrusznkia bo tak mi też powiedziano że tak może być.

Bardzo byłbym wdzięczny za udzielenie porady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Szczotki w rozruszniku. Weź kogoś do pomocy i postukaj w rozrusznik. Druga osoba w tym czasie niech kręci kluczykiem. Jeśli odpali to będą szczotki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Miałem podobnie u siebie (VC) i też wszystko by wskazywało na rozrusznik (szczotki) - auto zapalało coraz rzadziej, aż prawie nigdy.

Ruszało tylko na popych (musiałem, byłem w trasie). Jednak co ciekawe okazało się, że to jednak AKU.
Na kablach też nie odpalało (żadnej różnicy, po prostu blokował prąd).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

na 99% akumulator

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> wymien na nowy i bedzie ok

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak to był akumulator, probkem rozwiązany. Kolega pożyczył akumulator i od razu samochód odpalił

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...