Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
V0LT

Helix Blue + Kenwood KDC-BT30

Polecane posty

Witam posiadam radio Kenwood KDC BT30 + w przednich drzwiach głośniki helix blue dokładnego modelu nie znam ale są identyczne do tych na zdj w spoilerze :

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

radio nie ma regulacji bassów , wysokich tonów itd. za to po wciśnięciu przycisku lupy i kręceniu pokrętłem od głośności mam m.in. opcje : NEWS, ROCK, POP, CLASSIC itd. dodam że dźwięk nic się nie zmienia, na każdej innej opcji jest taki sam.

PRZYCISK LUPY Z LEWEJ STRONY OBOK POKRĘTŁA

i-kenwood-kdc-bt30.jpg

Radio przy głośności 7-18/20 gra bardzo słabo. Bass w mojej ocenie 0/5 dopiero po zwiększeniu głośności do ponad 20 jest lepiej i już gra w miarę przyzwoicie ale nadal bass nie jest najlepszy, wujek w E290 W210 w seryjnym radiu i głośnikach ma o dużo lepsze brzmienie i to przy normalnej głośności 10-12.

Czy przy takiej ilości głośników -

2 x małe okrągłe nad uchwytem w drzwiach

2 x małe pod pokrywą tych dużych (helix blue)

2 x helix blue

2 x z tyłu w drzwiach

+ może jeszcze gdzieś przeoczyłem.

Dlaczego jakość dźwięku przy takiej ilości głośników jest tak słaba? Jest to wina radia w którym nie ma opcji EQ ? Może źle podłączone głośniki ? Proszę o pomoc bo w sprawie CAR AUDIO jestem zielony :unsure:.

Jeśli to wina radia to jakie byście polecili do 300zł (może być używka) do tych głośników oczywiście regulacja EQ podstawa bo wydaje mi się że to przez to.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote



Czyli masz teraz z przodu jakby 6 głośników? Te niebieskie ze zdjęcia są nad basowymi? Jakiego są rozmiaru?

To dość fajne radio, i ma regulację tego co potrzebujesz:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link



Strona 15 instrukcji.

Spróbuj pobawić się ustawieniami, i jak będzie nadal kupa to napisz. Możliwe że masz polaryzację zmienioną i dlatego nie ma basu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Co do ustawien w radiu to probowalem juz wszystkiego i nadal kupa ale jutro rano sprawdze tak jak pisalo w tej instrukcji, moze zle szukalem tych ustawien :P .

Dodam że poprzedni właściciel pociągnał sobie kable do bagaznika do 'tuby' od akumulatora przez srodek i do bagaznika wiec moze tu gdzies jest problem i jest zmienione jakos zeby bass szedl na te kable ... ?

Edytowano przez V0LT

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To zdejmij tą maskownice, tylko uwaga na zaczepy i pomierz średnice głośników, ew. zdjęcie wstaw.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote



Nie, raczej to nie to. Tam idzie osobne zasilanie z akumulatora, i ew chinche z radia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

wiem wiem, zaczepy dość mocno trzymają i łatwo je urwać już zdejmowałem pare dni temu ale na szczescie nic się nie stało.

jutro rano/po poł. wstawie zdjęcia jak to wygląda, chyba że rzeczywiście jest tak jak w instrukcji radia i wystarczy ustawić basy itd. ale wątpie że poprzedni właściciel by to resetował.

Edytowano przez V0LT

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote



Każde rozładowanie aku wraca ustawienia do fabrycznych, a jak piszesz, to masz z tym problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Samochód mam od 4 grudnia i aku padł mi dziś rano, już wcześniej te radio tak chodziło chyba że poprzedniemu właścicielowi też padło, jutro zobacze dokładnie i dam znać.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">


więc ustawiłem EQ i wydaje mi się że dzwięk już jest dużo lepszy, jutro pojade w dłuższą trasę więc powiem czy to tylko wrażenie czy rzeczywiście jest już ok

jak na tą chwile to bardzo Ci dziekuje za pomoc lightsound.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_ok.gif" alt=":ok:">


Radio ustawione, wystarczyło wcisnąć na dłużej pokrętło VOL i pokazały sie opcje do ustawiania bassów itp.

Temat można zamknąć, dzięki lightsound

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...