Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
222333

Vectra C benzyna 1.8 122km (2004) - kręci, ale nie odpala

Polecane posty

Cześć,

od jakiegoś czasu mam taki problem, że np. rano jadę nalać benzyny, wsiadam z powrotem do auta i kręci tak przez 3-5sekund (po prostu trochę dłużej niż normalnie), po czym odpala.

Wczoraj zaparkowałem, wyszedłem dosłownie na 10minut, wsiadam z powrotem i już nie odpalił - kręcił normalnie (tak jakby już był prawie odpalony), ale nie potrafił zakręcić.

W końcu ktoś mnie poholował i w trakcie tego holowania próbowałem ją odpalić "na pych" - na dwójce puszczałem sprzęgło, to normalnie się wkręcała, potem znowu naciskałem i 0 obrotów. W końcu chyba za 6 razem odpaliła. Potem już normalnie odpalałem/wyłączałem z kluczyka i do teraz jest ok.

Bardzo dziwne objawy, dodam, że czasem zdarza się tak, że pojawia się symbol kluczyka i nie da się jej odpalić (ale wtedy trzeba ustawić kluczyk na nowo - zamknąć drzwi, kluczyc do stacyjki i przez 5sekund trzymać przycisk otwierania). Wczoraj natomiast tak nie było.

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Skoro pojawia się kontrolka to trzeba odczytać kod błędu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź czy pompa paliwa podaje ciśnienie. Również miałem problemy z odpaleniem (dłuższe kręcenie), które z czasem narasta aż nie dało się w ogóle odpalić i okazało się, że weżyk przy pompie pęknął. Po wymianie śmiga ok.

Błąd mi się żaden nie wyświetlał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...