Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

popej

Odpalanie silnika - 2.2 direct

Polecane posty

Cześć wszystkim!

Otóż niedawno kupiłem Signuma z motorem 2.2 direct. I teraz moje pytanie - zawsze rano czy po dłuższym postoju musi chwilę zakręcić (pokazane na filmie, trzeba troszkę podgłośnić

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> ), jak silnik jest ciepły odpala trochę szybciej. Nie wiem czy robić coś z tym czy jest w porządku. Jedyne co wiem na dzień dzisiejszy, że wymieniane były świece, filtry oraz pompa wysokiego ciśnienia (obecnie siedzi continental).

Z góry dzięki za pomoc!

Film:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link


Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a nie bardziej cewki zaplonowe> mozliwe ze daja za słaby prąd na swiece zeby iskre wytowrzyc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie zauważyłem wypadania zapłonów, nie świeci się żaden błąd na blacie. Jak wspominałem na ciepłym silniku kręci już krócej. Błędów z kompa nie odczytywałem, bo nie wiem czy po prostu nie przesadzam i może wszystko jest w porządku

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dziwne, ze przy odpalaniu zapal sie ABS i ESP

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hmm, pamiętam, ze w poprzednim aucie jak w czasie zapalania wariowały kontrolki to właśnie wina akumulatora była. Ale w tym wypadku to nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w 2.0T u mnie tez się zapalają te kontrolki i później gasną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ja mam viki od nowości i co zimę jak temperatura spadnie to te kontrolki się zapalają podczas rozruchu i po chwili gasną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

U mnie odrazu przy odpaleniu gasnie ABS i ESP i jest sprawne testowałem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...