Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Depekk

miękki pedał sprzęgła

Polecane posty

Ostatnio była wymieniona kompletna dwumasa , problem pojawił się około tydzień później pedał sprzęgła dziwnie zaczął działać(nie łapał odrazu) po tygodniu kompletnie się zapadł , oddałem do mechanika gość wymienil pompke od pedala jeden dzień jeździł zapadł się znowu , oddałem znowu odpowietrzyl , po dwóch dniach powtórka z rozrywki jaki może być tego powód ? Skrzynia f 40 części nowe zakładane , proszę o pomoc bo juz mnie krew zalewa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli nie ubywa płynu to zostaje lipna pompka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Plyn właśnie wlany świeży , pompka nowa...

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20"> , i nie ubywa go

Edytowano przez Depekk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podepnę się pod temat.

Co prawda pacjent to Zafira 2002 rok 2.2 DTI ale działanie to samo

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Pedał sprzęgła jak postoi przez noc autko do połowy miękki ale wysprzęgla ( niby ) bo do podłogi wciska się pedał sprzęgła i z oporem wchodzą biegi a jedynka z wielkim oporem i praktycznie auto chce ruszyć po wrzuceniu biegu.

Po przepompowaniu i wymianie płynu zaczęło działać prawidłowo jakieś max pół godziny i po krótkiej jeździe zaś 1 bieg opornie wszedł.

jadąc z górki na luzie zacząłem pompować pedałem sprzęgła ( ok 20 razy ) i po zatrzymaniu auta 1 bieg wszedł płynnie jak i reszta, po krótkiej jeździe zaś pedał mięknie i opornie wchodzą biegi..

Jakieś podpowiedzi ?

Obstawiam pompę sprzęgła ale ........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dziś wszystko się wyjaśniło po zdjęciu skrzyni (cała zalana) jak jest wężyk od wysprzęglika ten metalowy , to na końcu jest końcówka przepuszczała płyn i leciało sobie do skrzyni , przez skrzynie delikatnie się sączyło , temat prawie rozwiązany , nowy wężyk z uszczelkami około 70zł w ASO , 2 dni wyjęte z życia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Też mam objaw na zimnym silniku, że 1 wrzucenie biegu jest bardzo ciężkie i samochód podjeźdza do przodu pomimo wciśniętego sprzęgła ale to po wymianie tarczy z dociskiem. Jak dojdziesz co jest nie tak to daj znać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Płynu ubywa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...