Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

kubalos

Problem z porannym rozruchem z20net

Recommended Posts

Mam problem z rozruchem mojego autka po postoju nocnym

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_cry2.gif" alt=":cry2:"> . Wszystko pojawiło się gdy temperatury spadły poniżej +10 stopni.

Im niższa temp. zewnętrzna tym dłużej trzeba "chechłać", a przy temp. poniżej +5 stopni czasami trzeba zakręcić dwa razy.

Jak już odpali to przez chwilę nierówno pracuje (obroty nie falują) tak jakby nie pracował na jeden cylinder.

Po 30 sek jest ok. Ponowne uruchomienie bez problemu.

Po uruchomieniu auto normalnie jeździ, przyspiesza itp.

Spalanie w normie, oleju nie bierze, płynu nie bierze, nie kopci, nie ma dziwnych dźwięków,

moc ma

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> , rozrząd nie klepie, obroty nie falują.

Olej, filtry i świece zmienione jakieś 3000km temu.

Błędów nie pokazuje (check nie swieci się)

Kompresja na ciepłym 14,5/ 14,5 / 14 / 14,5

na zimno nie sprawdzana jeszcze.

Miałem nieszczelność przy turbo, ale po usunięciu tego nie ma poprawy poza tym że auto trochę lepiej idzie

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Tutaj podziękowania dla Hapko za robotę

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_ok.gif" alt=":ok:">

Znacie może jakieś antidotum?

Miał ktoś podobny przypadek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolega DarekRzeszow mial lekkie problemy z rozruchem okazała sie pompka paliwa, sprawdz tez u siebie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem podobnie w lato było w miarę ok. Ciepły silnik odpalał od strzała. Rano palił za drugim razem, po weekendzie było gorzej. Gdy temperatura spadła poniżej 5 stopni zaczynały się totalne szopki. Palił czasami za czwartym, piątym razem. Czasami odpalił od razu a po chwili gasł. Po wymianie pomy paliwa wraz z filtrem siateczkowym problem zniknął.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki Panowie za podpowiedź.

Spróbuję coś w tym temacie ruszyć.

Dam znać co i jak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daj znać co wyszło, mam podobnie ale czy z20net nie ma tak ze trzeba go trochę dluzej krecic niz inne silniki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie ma, DarekRzeszów wymienił pompkę i od razu lepiej pali jak inne silniki

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jaki numer czesci lub jaką wybrać, bo nie chciałbym jakiegos no name chińczyka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pisz do niego

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

rozmawiałem z DarekRzeszow i u niego problem dalej nie rozwiązany

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Siemanko, a próbowałeś to co na PW pisaliśmy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzis spróbuję.

Please login or register to see this quote.

Po sprawdzeniu na spocie z dwoma innumi z20net (cieply silnik) odpala tak samo. Pytanie dlaczego na zimnym po nocy lub dniu z temp. -5 czy -10 dlaczego idzie mu troche ciezej? Czy ten typ tak poprostu ma... czy to moje jakies...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jest gaz? jeżeli tak pojeździj tylko na benzynie może mapy się rozjechały, u mnie tak było

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

cały czas i tylko na PB (zazwyczaj na 98, czasami na 95 i na 100 też się zdarza), bo nie ma LPG

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

gaz mam w kuchence

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_haha.gif" alt=":haha:">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...