Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
denis1983

licznik nie pokazuje tem. cieczy

Recommended Posts

panowie ostatnio wymieniałem sprzęgło więc co za tym idzie porozłączałem trochę bzdetów w viki po złożeniu wszystko ok autko śmiga vectra 2.0 16 v problem w tym że dziś zobaczyłem że wskazówka się od temperatury cieczy nawet nie wychyla wszystko działa termostat załącza wiatrak mam ciepłe i zimne powietrze ale licznik stoji na niebieskim zauważyłem że wisi se jakiś chyba czarny kabelek w powietrzu wychodzi on chyba od podwójnego złącza od termostatu i łączy się w kostce od sondy ale gdzie on ma iść? nie znalazłem miejsca nigdzie nic nie wystaje na ten wcisk jest on w plastikowej obudowie . proszę o pomoc czemu nic się nie zmienia w liczniku zaznaczam że wszystko manualnie działa i grzeje i ziebi bo viki ma klime.pomocy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this link.

W 3 poście masz zdjęcie, po lewej stronie tej niebieskiej wtyczki jest ten czujnik (na zdjęciu widać, trzeba się przyjrzeć)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this attachment.

kolega dobrze pisze,ale ja poprawie zebys dokladnie wiedzial co do czego idzie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

no ale tam nie ma wejścia na ten kabel już to oglądałem z każdej strony i nie wiem gdzie go wpiąć tą niebieska miałem cały czas podłączona ale ten jeden kabelek wisi i wskazuwka nie drgnie nawet a nie wiem jak do tego sie zabrać nic nie wystaje na ta końcówke kable wiec jak to podłączyć?


wszystko zgadza się ze zdjęciem ale jak podpiąć ten kabel do tego środkowego czujnika jak tam nie ma żadnego wejścia kabel jest w plastikowej obudowie i nie ma jak a ten czujnik wyglada troche jak odpowietrznik gdzie może byc to wejście pod ten kabel dół,góra boki? gdzie szukać kabel jest zalany w plastiku wiec kawałek miejsca musi mieć zaznacze że wszystko oprucz tej temperatury w liczniku działa i ecu i tak dalej tylko nie na wskaznikach wcześniej działał poprawnie-przed wyjęciem skrzyni ale nie sądze że mógł zostać uderzony bo jest cały i nie ma na nim zadnych śladów .czy lepiej znajde tą wsówke jak go wykręce czy szukać w koło?prosze pomurzcie b mnie szlak trafi z jednym kabelkiem

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_klaps.gif" alt=":klaps:">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten czujnik na końcu ma "łepek" taki jak pinezka, wsuwkę wsuwasz na ten "łepek" bokiem, tak zeby od spodu było rozcięcie wsuwki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...