Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
mrowa914

Opel Vectra c Pali się serwis i nie odpala

Polecane posty

Witam szukałem i nie znalazłem dokładnie takiej usterki jak mi się ukazała bądź ją przeoczyłem

Posiadam Opla Vectre c 2.2 dti 125 km 2004 rok 3 dni temu pokazała mi się na chwile kontrolka "samochód z kluczem" z tego co wywnioskowałem bo wolniej kręcił było aku do wymiany. Zmieniłem aku na Varta silver 85ah 800A i po postoju około 10 h na parkingu przy odpaleniu pokazała się ta sama kontrolka "samochód z kluczem" i nie gasła przez 2 dni. Parę razy odpalałem i gasiłem samochód po jakiś 5 próbach po prostu samochód przestał reagować przy przekręceniu kluczyka słychać tylko pyknięcie a rozrusznik nie kręci. Dodam tez że stukałem w rozrusznik i nic nie dało podłączałem drugi aku i tez to samo także prąd ma i podłączałem bezpośrednio masę z aku do silnika i nadal tak samo. Niestety dopiero w sobotę mam umówioną wizytę w warsztacie może ktoś coś poradzi z góry dziękuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Prawdopodobnie rozrusznik umarł. Błędów nie czytałeś kompem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dopiero w sobote mam mozliwosc

A serwis by się swiecil jakby padał rozrusznik??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Raczej nie

bez podłączenia kompa nic nie zdziałasz,może któryś z kolegów posiadający interfejs był by na tyle dobry podjechał i podłączył

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja jestem z Warszawy Bielany. Ogólnie planuje kupić opcoma ale nie mam pewności czy będzie chodził bo zajmuje się interfejsami normalnymi a te z pod laty jak to on mowil

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@mrowa914 - napisz do mnie PW, to się jakoś umówimy. Padnięty rozrusznik generalnie błędu nie daje, ale jak kręci bardzo słabo (a jak rozumiem tak było wcześniej) to może wywalić błąd wałka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak właśnie bylo przed wymiana aku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a więc tak padł rozrusznik a do tego jeszcze drugi bieg od wentylatora chłodnicy pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...