Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
xadrianoo

Brudna benzyna Vectra 1.8 1996rok

Recommended Posts

Cześć wszystkim , jestem nowy na forum więc z góry proszę o wyrozumiałość

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Wczoraj dostałem swój 2 samochód Vectrę 1.8 z 1996roku i jest następujący problem : poprzedni właściciel (wujek który musiał wyjechać za granicę i mi podarował samochód ) wlał jakąś złą benzynę nie dość że brudną to jeszcze jakąś trefną . Benzynę wypompował , założył nowy filtr benzyny ( na kanale ten pod spodem co idzie chyba od pompy ) . Samochód jeździł lecz potem znów ten sam problem samochód odpala lecz zaraz gaśnie , złe obroty itp. i tu moje pyt : Czy od nowa wypompować benzynę ze zbiornika i znów wymienić filtr i świece ? Czy są jeszcze jakieś dodatkowe filtry co trzeba wymienić ? Coś słyszałem o czujniku paliwa . Od czego byście zaczeli ? Z góry dzięki za poświęcony czas , i sory jak coś nie dokładnie opisałem dopiero zaczynam przygodę z Vectrą

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Masz jeden filtr ten właśnie na tylnej belce.

Pytanie czy to brudne paliwo nie poszło na listwę wtryskowa i nie zabrudził wtrysków.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A jak zabrudził to wtryski do wymiany ? Czy można to jakoś wyczyścić ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli był filtr nawet stary to aż taki syf żeby wtryski zapchał raczej nie powinien pójść .Szczególnie że piszesz że silnik jakiś czas pracował poprawnie.

A kontrolki awarii jakieś się świecą ??Może to wina czego innego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kontrolki się nie świecą , a może po prostu spróbować jeszcze raz wypompować benzynę , dać nową świece i nowy filtr ? Aha i przeczyścić wtryski bo widziałem że są takie preparaty


A co do odpalania to teraz nawet odpala bez problemu chodzi może 30sec i gaśnie , raz nawet przejechałem kawalek ale jakby nie ma siły a jak dodaje więcej gazu to próbuje gasnąć

Share this post


Link to post
Share on other sites

A co z pompa paliwa ?? Na pompie jest taki filtr/sitko.Może się zapchało ??

Sprawdź czy jak gaśnie jest paliwo w listwie, ale z drugiej strony jakby nie było ciśnienia to byłby błąd .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tym sitkiem to bardzo prawdopodobne, ale jak je wymontować ono jest w pompie ? Czyli muszę pompę wymontować i rozebrać ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do pompy łatwo sie dobierzesz bo dostep do niej po podniesieniu tylnej kanapy.

Tam jest taka zaślepka a pod nią zbiornik i pompa.


Ale jakby pompa nie dawała ciśnienia lub przez zapchanie tego sitka dawał za niskie to zapewne pojawiłby się jakiś błąd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok a jak już do pompy się dostanę to sitko jest gdzieś w środku ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak wyciągniesz pompe to to sitko jest na wieżchy tego ssaka

Edited by michalm83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok dzięki w nast. tygodniu spróbuje to ogarnąć oczywiście napiszę co i jak .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Już nie pamiętam ale chyba w oplu jest mniej więcej taka pompa

Please login or register to see this image.


Lub w takiej obudowie a07049fa-bf22-4900-bbf9-6438b7fb7105.jpg

Edited by michalm83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok wykręciłem pompę , okazało się że sitko było strasznie brudne ( piach, syf , malaria może nie )

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> Ale już wszystko gra WIELKIE DZIĘKI MICHALM83 za pomoc z tym sitkiem !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...