Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Stefan_N

Halogeny przednie - problem VC przedlift

Polecane posty

Witam.

Szukałem odpowiedzi ale nic nie znalazłem. Po kupnie auta postanowiłem dołożyć halogeny. Kupiłem halogeny i włącznik świateł z funkcją halogenów. Wtyczki miałem za zderzakiem przednim. Podłączyłem wszystko i aktywwowałem komputerem. Halogeny świecą ale tylko podczas testu uruchomionego komputerem. Przełącznik ich nie uruchamia. Mam jakieś wolne miejsca na bezpieczniki w których są piny ale nie wiem czy jest jakiś od halogenów. Dzieki za pomoc. Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

A aktywowałeś ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak. W komputerze zaznaczone, że występuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a jakim miejscu zaznaczyłeś ze występuje ?? w UEC i zestaw wskaźników czy tylko w jednym miejscu ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W UEC bodajże tyko. To nie ja robiłem także możliwe, że tylko w jednym miejscu. Jeśli tylko w UEC bez zestawu wskaźników to nie będą działać?

Edytowano przez Stefan_N

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

W BCM trzeba

sam zestaw wskaźników jakbyś nie aktywował to tylko byłby brak kontrolki Masz w poradniku elektronicznym gdzie masz aktywować

Edytowano przez xpirat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no własnie tak się zastanawiałem ze jeszcze gdzieś trzeba, i tu lipa bo opcom nie zawsze chce się łączyć z BCM

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czy ktoś mógłby podesłać link do tego poradnika bo nie mogę zlokalizować tematu o którym mówicie. Z góry dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Niestety coś jest nie halo z moimi halogenami. Halogeny zostały dopisane gdzie trzeba -> wszystkie miejsca wzięte z poradnika.

Halogeny po naciśnięciu przycisku na włączniku świateł nie świecą. Przełącznik działa - sprawdzone w centralce elektrycznej.

Podczas załączenia halogenów komputerem halogeny świecą. Brak jakichkolwiek błędów. Przebadany op-comem i KTS-em Boscha. Co może być grane?

Edytowano przez Stefan_N

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

możliwe że uec nie obsługuje ich (chociaż ręki nie dam sobie uciąć że tak jest )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Da rade to jakoś zweryfikować czy obsługuje? Według numeru VIN wychodzą halogeny, a mino to ich nie miałem. Kompletna instalacja była. Z tego co wyczytałem to gdyby nie obsługiwał to byłoby, że "niedostępne".

Edytowano przez Stefan_N

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

niestety w uec jak i rec chociaż da się zmienić to i tak nie działajką jak uec ich nie obsługuje

mam nawet taki uec na sprzedaż

Jak wchdzisz ponownie w bcm konfiguracja wariantów to masz przeciwmgielne występują ?

Edytowano przez xpirat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W BCM w konfiguracji wariantów jest, że występują.

Edytowano przez Stefan_N

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

a odepnij kostkę z halogena jednego i sprawdź czy wywali błąd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W związku, że nie lubię zostawiać niedokończonych tematów chciałbym wyjaśnić zagadkę z moimi halogenami. Wychodzi, że nie wszyscy mechanicy/elektrycy samochodowi mają pojęcie o VC. Ponoć to, ponoć tamto. Efekt? Ze zdenerwowania kupiłem Op-Coma, zorganizowałem laptopa z windowsem XP, użyłem poradnika xpirat-a i halogeny działają. Dzieki za chęci pomocy.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> temat można zamknąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...