Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Kociak500

Dziwne rzeczy po włączeniu ogrzewania szyby

Recommended Posts

Witam mam taki problem zespół włączeniu ogrzewania tylnej szyby włącza mi sie tylna wycieraczka i chodzi cały czas bez przerywania do póki nie wyłącze ogrzewania szyby.Dzieje się tak tylko przy niskich temperaturach. Dodam że w tamtą zimę po włączeniu ogrzewania szyby nie mogłem zgasić auta Wyjmowalem kluczyk a auto dalej chodziło i zgasło dopiero jak wyłączyłem ogrzewanie tylnej szyby. Ten problem ustal jednak po zimie i teraz powrócił tylko ze z wycieraczka. Przewody na łączeniu tylnej klapy były naprawione wiec tam jest wszystko ok. Wyjelem jeszcze przekaźnik od podgrzewania lusterek ale problem był dalej tylko nie świeciła lampka we włączniki od podgrzewania szyby.Auto to vectra b 98r. X25xe kombi. Ktoś ma jakiś pomysł żeby to rozwiązać?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz problem z tylną wiązką do klapy, nie zostało to naprawione tak jak powinno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No właśnie dziś to sprawdzałem i napewno jest wszystko dobrze zrobione Zresztą po naprawie problem nie występował dopiero jak zrobiło się zimno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz też problem z komunikatem dotyczącym żarówek postojowych, szkoda że tego w 1 poście nie opisałeś.

Ja twierdzę że masz jakiś problem z wiązką do tylnej klapy, ew. może jeszcze problem z masą w tyle nadwozia .............. powinna być gdzieś nad tylną lewą lampą.

Czy jak masz zaparowaną szybę i włączysz tylną wycieraczkę to para schodzi ?

Wycieraczka z tyłu po włączeniu szyby chodzi na pełnej prędokści, przerywanej czy wolniej niż normalnie ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zwarcie na kablach łączących wiązkę z nadwoziem.

Znajdują się w lewym górnym rogu, weź sobie dużo izolacji, ściągnij tą gumową osłonę i zabezpiecz kable, może rówież okazać się że są już bardzo styrane i nadają się tylko do wymiany, więc zakup sobie zyłkę 2,5mm2, 1,5mm oraz 1mm, powycinaj uszkodzone fragmenty i zastąp je nowymi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wycieraczka z tyłu chodzi na pełnej prędkości tak jak do spryskiwacze tylnej szyby i jak szyby sa zapakowane to para schodzi czyli ogrzewanie szyby tez działa spróbuję jeszcze sprawdzić nad tylna lampa Bo wiązka w klapie jest ok każdy kabel jest osobno odizolowany od innych

Dodam jeszcze ze wycieraczka przestaje chodzic jak wyciagne przekaznik od wycieraczki wiec mysle ze mozna tutaj wykluczyc spiecie w przewodach na laczeniu tylnej klapy z nadwoziem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...