Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
markol8787

vectra c nie odpala

Recommended Posts

Witam

Mam taki problem z moją vectra kręci ale nie odpala po podlaczeniu do kopa nie pokazała żadnych błędów które były by przyczyną nie odpalania. Mechanik stwierdził że pewnie któryś z wtryskow padł. Proszę o radę kolegów z forum czy mechanik może mieć rację? I przy padnietym jednym wtrysku auto nie odpala? Powiedział że regeneracja wtrysku 500zł? Co wy na to?

Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Jesli jeden wtrysk bedzie uszkodzony to auto powinno odpalac z tym, że poprostu nierówno bedzie pracowac. Kolego czy napweno masz paliwo w zbiorniku? czy rozrząd był wymieniany w czasie? jak do tego doszło zgasła w trakcie jazdy czy auto normalnie zgaszone a kolejny raz juz nie pali?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paliwa w zbiorniku jest jakieś 3/4. Rozrząd był wymieniany jakieś 1,5 roku temu od tamtej pory zrobiłem jakieś niecałe 30 tys. Auto normalnie jechało, zaparkowałem, zgasiłem silnik a za jakiś czas auto tylko kręci i nie odpala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proponuje na początek zresetowac komputer czyli odłączyc klemę na 20min i podłączyć. jak nie to sprawdzic czy jest cisnienie na listwie wtryskowej.. poluzowac lekko rurkę z któregos wtrysku i na chwile zakręcić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesli trzeci wtrysk padl auto moze nie palic. W astrze znajomego tak bylo. W silniku Z19DTL. Tez nie bylo bledow a auto nie chcialo zapalic. Po 3 dniach szukania i sprawdzania wszystkiego po kolei padlo na wtrysk. Po wymianie wszystko chodzilo dobrze. Wiec moze tu podobny przypadek. Kupilismy wtedy uzywke - ale po pomiarze byly ladne dawki wiec jest OK

Ewentualnie moze pompa wstepna? trzeba by sprawdzic czy podaje paliwo. Najlepiej zdjac przewod przy filtrze paliwa i przekrecic stacyjke. Jesli podaje to stawialbym na wtrysk jesli nei podaje to wiadomo ze cos z pompa. Jesli z pompa jest cos nie tak to tez nie bedzie bledu w komputerze.

Edited by Deksiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Właśnie ta pompka co jest w baku nie daje ciśnienia. Po przekręceniu kluczyka pompka się nie odzywa. Podłączyłem ją na krótko i jest dział !!! daje ciśnienie na filtr paliwa. A wiecie jaki przekaźnik i bezpiecznik za nią odpowiada?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...