Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
sebrach90

problem z zapalanie przy zimnych temperaturach

Polecane posty

Witam Panowie,

Mam problem odkąd zrobiło się zimno mam problem z silnikiem x20xev ben/gaz. Mianowicie jak vb postoi noc rano jak zapalam muszę trzymać gaz przez jakieś 5 min bo inaczej obroty spadają i auto gaśnie po około 5 min obroty same lekko wzrastają i i mogę puścić gaz. Irytuje mnie to, ponieważ mam zdalne odpalanie z pilota zamontowane, które w takiej sytuacji nie działa.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak jakby świece zalewało.

Odepnij czujnik temperatury rano i spróbuj odpalić

Edytowano przez sikormen94

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To jeszcze sprawdź przewody od razu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dodam ze autko zaskakuje od razu nie trzeba długo kręcić a mimo to zaraz gaśnie. Po podpięciu pod kom pokazała błąd P0505-C

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Warto spróbować przeczyścić silniczek krokowy.

Podepnę się do tematu.

Silnik 2.5 v6 pg+lpg

Mianowicie coraz to gorzej odpala, a dokładniej odpala, ledwo się obroty rozkręcają, wchodzi max na 500 obr i gasnie po ok 4-5 sekundach. Za drugim razem odpala normalnie, obroty tez na dobrym poziomie.

Pierwsze odpalanie trwa ok 3-4 sekund i nie ważne że trzymam 8 czy 10 sekund na rozruszniku i tak gaśnie.

Ciśnienie na listwie paliwowej jest, komp żadnych błędów nie wywala, przy odpalaniu żadnego niepokojącego dymu nie widać z rury.

Świece i przewody wymieniane ok 15 tyś km temu.

Zauważyłem, że olej jedną świece (uszczelka od pokrywy zaworów zakupiona i czeka na wymianę) podlewa, lecz góra świecy i fajka kabla WN są suche. Sama elektroda świecy w komorze jest sucha i jest dobre spalanie więc nie powinno to mieć jakiś skutków ubocznych.

Nie jestem pewien czy mój problem jest spowodowany spadkiem temperatury.

Czy macie jakieś pomysły co sprawdzić, od czego zacząć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie przeczyścić krokowy tylko go wymienić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

temperatury wody dający info na komputer (coś jak regulacja ssania w starszych modelach)

lekko owalna wtyczka w Twoim modelu:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

nie pamiętam gdzie jest u Ciebie, zazwyczaj w okolicach termostatu, kolektora ssącego (w tyłu silnika)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Akurat w X20XEV ten czujnik jest poniżej cewki/ EGRa, dostęp trochę utrudniony.

Tak jak grzechu pisze krokowy chyba też trzeba by wymienić, błąd 0505 raczej na niego wskazuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...