Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
grzes12

Regulator Tranzystorowy

Polecane posty

Witam posiadam vectrę z climatronikiem i od pewnego czasu jest tak że nawiew bez względy czy włączona klima czy nie to działa mi tylko na prędkości 9 a jak zmniejszam to wyłącza się tak miałem tydzień wczoraj odpaliłem i regulacja normalnie działała czyli raz jest a raz nie ... Podejrzenia padają na regulator który jest umiejscowiony nad pedałem gazu .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

To że coś nie działa poprawnie i nie wiem co jest tego przyczyną , czy faktycznie regulator tranzystorowy czy coś innego .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Raczej tranzystory do wymiany. Miałem podobnie tylko, że działo się wszystko w ciągu jednego dnia. Przez kilka godzin działało na 9, a jak podjechałem pod dom wyłączyłem i włączyłem zapłon to zaczęło nagle działać normalnie. Po następnym włączeniu przestało. Podejrzewam, że tranzystory padały pojedynczo, dlatego takie objawy. Ostatecznie po zmierzeniu okazało się, że jeden miał zwarcie a drugi nie przewodził.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

No raczej też tak myślę a powiedz mi jeszcze czy założyłeś zamiennik jakiś czy ze złomu używkę bo oblatałem za tym badziewiem wszystkie szroty i nie maja jedynie na jednym miała kobitka ale to chciała wraz z całym sterowaniem opchnąć za 300 zł masakra .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wymienia się same tranzystory za kilkanaście pln. Tutaj masz poradę:

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Na Twoim miejscu jeśli działa to na razie bym tak jeździł aż całkiem padnie. Sprawdź wtedy jak się zachowuje nawiew po ręcznym ustawieniu od 1 do 8? Działa tak jak na 9 czy nie działa wcale? Jeśli działa to na 99% zwarcie na tranzystorach. Jeśli nie działa to też mogły paść tranzystory (mają przerwę a nie zwarcie) ale może też być coś ze sterowaniem z panelu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No dzięki kolego właśnie o to chodziło

U mnie to jest tak że na 9 ducha a jak tylko zmienię na mniejsze wartości to staje

ale ostatnio podczas jazdy zadziałało i na każdej prędkości dmuchało jutro sprawdzę może czary pomogą hehe .

Teraz to wiesz jest pół biedy można z tym żyć ale jak zimą padnie to będzie kłopot do pracy dojechać .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ale dmucha na każdej nastawie na maksa czy normalnie działa regulacja?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

O to i jestem po krótkiej przerwie , wszystko złożone i wszystko już działa gdyby nie ten schemat od ac12 to nie ogarną bym tego .

już wiem dla czego to jest w takiej dziurze umieszczone bo gdy popiołem kostkę by sprawdzić czy wszystko ok to przez ok 15 sek ten sterownik był już ciepły i dla tego musi tam mieć dobrą wentylację . Najgorsze z tego wszystkiego to jest sam demontaż pedału gazu i rozwiercanie nitów a po za tym spoko

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Stare tranzystorki miały po upalane ( czarne) końcówki drucików . Powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...