Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

kruszyn

Problem z... CIM?

Polecane posty

Witajcie,

jest taka sytuacja, vectra c 1,8 2003r

objawy sa takie ze zapala sie na liczniku kierownica z wykrzykniem, kontrola trakcji i abs, wylaczaja sie wszystkie wskazowki (obrotek, predkosc i reszta) oraz wylacza sie wspomaganie kierownicy, na komp pokladowym wyswietla sie "F" zamiast np aktualnego spalania.

obstawiany byl CIM, wymiana nie pomogla, po 20km zapalilo sie znowu,

wymieniono również puszke od bezpiecznikow i sterownik silnika, po 40k powtorka z rozrywki

za pierwszym razem byl problem z odpalaniem, nie krecila (ladowanie ok, spod maski cisza) za ktoryms razem jakby zaskakiwalo i odpalala, na dzien dzisiejszy wogole nie odpala...

jakies propozycje? jutro bedzie holowana i pewnie beda sprawdzane wiazki, bo chyba nic innego nie zostalo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Moze CIM zostal wymieniony niesprawny na niesprawny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

dwa razy na niesprawny? to bylby dopiero pech

i niesprawnosc moze wyjsc dopiero po np 40km a nie od razu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Jakie błędy masz zapodaj wszystkie z opisami i w jakich centralkach może pompa wspomagania ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kodow bledow nie podam bo ich nie kojarze, a bledy mi sprawdzal ten, kto to wymienial, pamietam ze dotyczyly komunikacji z cim - to na pewno

a czy jesli pompa wspomagania padnie to sa takie same objawy? czy np "tylko" wylacza sie wspomaganie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Jak woda w pompie i robi zworę to może sie tak dziać bo zworę canu wysokiego zrobi i lipa ale to można ocenić po błedyach a tak to można gdybać i może być to wszystko łącznie z kostką na grodzi która może nie łączyć jak i na bcm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W 1.8 z tego co pamiętam przy uszkodzonej wiązce przy pompie wspomagania nie działa tylko wspomaganie w 1.9 nie odpali bo tam jest pętla CAN.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

co ma pentla do tego bo nie czaję przecie to to samo tylko połączenia zdublowane jakby jeden obwód padł działa wsio na drugim i wywali błąd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak kostka na pompie nie łączy to nie odpalisz 1.9 cdti przy 1.8 nie będzie działać tylko wspomaganie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

ale jak jest woda i robi zworę to i 18 nie odpali bo z wysokim canem problem a po nim wsio idzie łącznie z immo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ale jak pompa jest walnięta to 1.8 po wypięciu wtyczki przynajmniej odpali.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

to może wypiąć wtyczkę i tak zrobić test a nuż widelec

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> (tylko kierę musi mocno trzymać

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> )

Edytowano przez xpirat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...