Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

czarnavectra3.0

vectra 3.0 cdti v6 nie jeździ jak się zagrzeje!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam już mam dosyć mojego auta. Postaram się opisać w wielkim skrócie jak to było.

Mam vectre 3.0 v6 cdti po lifcie 184konie. (silnik Isuzu Z30). Jakiś rok temu jechałem autem i nagle zgasło i juz nie odpalił. Okazało się, że wtryski.

Wymieniłem wtryski na inne (regenerowane) auta zaczęło jakoś jeździć ale to juz nie to auto co było kiedyś. Gorzej wchodzi na obroty i już nie ma takiej mocy no ale jeździł do czasu...

Jakieś dwa tygodnie temu znowu się zaczęły problemy. Auto jak jest zimne chodzi igła ma moc i silnik pracuje równo ale jak się zagrzeje tak 90stopni tego traci moc, zaczyna szarpać, gaśnie, pokazuję się autko i nie da się go odpalić do czasu aż wystygnie i znowu śmiga. Tak w kółko.

Byłem na kompie w serwisie powiedzieli że brak doładowania piątego wtrysku, wymieniłem wtrysk na nowy ale okazało się że dalej to samo. Po kolejnym podłączeniu do kompa pokazał się błąd że teraz brak doładowania pierwszego wtrysku... Już nie mam pojęcia co z tym zrobić. W serwisie nie wiedzą o co chodzi a ja nie mam zamiaru kupować nowych wtrysków bo sobie policzyli 4tyś za jerden. A z drugiej strony już teraz nie wiem czy to tylko o wtryski chodzi bo ciągle je zmieniam i to auto nie chce jeździć. Miał coś ktoś takiego ?? Proszę o pomoc

Z góry wielkie dzięki.


Nikt nic???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

O ile się nie mylę ta osoba miała podobny problem pisz do niej

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzięki. Przeglądam ale nic nie znalazłam tam niestety

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Napisz na PW...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

przyczyn może być kilka i nie koniecznie stawiał bym na wtryski. Są będy których kompem nie sprawdzisz jeśli ustrka nie występuje w danym momencie. Pamiętam przypadek podobny w skutkach i przyczyną był EGR. Sam zawór miał nie drożny tunel od chłodzenia cieczą i po zagrzaniu nie domykał. Efekt był taki, że po zagrzaniu auta klient jechał jak ze spadochronem. Trafił do mnie opisując ustrkę, że po zagrzaniu odcina mu turbinę i w sumie trochę racji miał, bo przez otwarty EGR nie wysterowywał odpowiednio turbiny. To nie musi być przyczyną u Ciebie, ale usterki w naszych autach czasem nawet te najprostrze potrafią spędziś sen z powiek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No tak. Właśnie wróciłem (byłem na kompie go podpiąć) i mi wyskoczyło, że mam PROBLEM Z DOŁADOWANIEM CYLINDRA PIERWSZEGO. Zaznaczam że wtryski zmieniłem i dalej ten sam problem sie pojawia. No i nie wiem co dalej. Gdzieś czytałem coś o zaworkach SCV. Myślicie że to może być to???

Albo inne pomysły???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Weź odczytaj po ludzku kody błędów. Wciśnij do oporu gaz i hamulec, załącz zapłon bez uruchamiania silnika i licz migania kontrolki, to może coś z tego będzie. Jakieś ciulstwa Ci tam sprzedają. Podaj kody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chyna auto sie naprawilo bo kolega nie odpisuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W razie w możesz jeszcze tutaj szukać pomocy

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Właśnie dzisiaj jazda testowa zobaczymy..... zaworki scv wymienione. Komplet wtrysków też wsadzony inny no i zobaczymy jak pojedzie. Zaraz jadę na przejażdżkę. Mam nadzieję że już pojedzie bo mam dosyć kręcenia z tym silnikiem ................................


Piąty komplet wtrysków zmieniony do tego te zawory no i wreszcie jeździ. Normalnie nie to auto, mam nadzieję że nic mu się już nie odwidzi !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...