Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sebol

Problem ze spryskiwaczami lamp

Recommended Posts

Witam. Od samego początku, jak kupiłem samochód, nie działają spryskiwacze lamp. Błędów żadnych nie ma, płyn nigdzie nie ucieka pod auto. W blokach pomiarowych przy załączaniu spryskiwacza szyby na pół sekundy dwa razy pokazuję, że spryskiwacz lamp załączony ale nic z nich nie leci. Kiedyś słyszałem, że ludzie specjalnie odpinali spryski lamp bo za dużo płynu leciało. Możecie mi powiedzieć, co to może być i gdzie to może być ewentualnie wyłączone? Szperałem w interfejsie i wszędzie spryski są włączone :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

a spryski gdzies nie sa zatkane lub przewody moga byc gdzies zduszone ze nie ma przeplywu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wyciągnij przewód od spodu od spryskiwaczy, sprawdź wtedy czy płyn wypływa przez przewód. Jeśli tak, to może na spryskiwaczach gdzieś osadził się kamień i przytkał wylot. Jeśli nie będzie przepływu, to szukaj po przewodach dalej gdzie jest przytkane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nie wiem czy komp pokaże błąd czy nie, ale może spalona pomka albo wyjęty bezpiecznik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy ktoś miał problem z cieknącym spryskiwaczem lampy? Leci nie z miejsca w którym podłączony jest przewód tylko z samej obudowy spryskiwacza z pod elementu, który nasadzony jest na tył obudowy- są do tego jakieś zestawy naprawcze? próbowałem to rozebrać bo penie jakieś uszczelnienie poszło - ale nie chcę połamać a samo nie schodzi

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

zaznaczyłem na zdjęciu skąd leci - ktoś coś wie ?

Please login or register to see this link.

Edited by Juras23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bym zaczął od sprawdzenia bezpieczników i przekaźnika bo to że komp puszcza sygnał na pompke nie znaczy że on tam dociera


Skrzynka bezpieczników pod maską

Share this post


Link to post
Share on other sites

po zmostkowaniu styków przekaźnika powinna być słyszalna praca silnika pompki ( o ile się nie mylę jest to pierwszy przekaźnik od strony szyby)

post #19

Please login or register to see this link.

Edited by geranium

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...