Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

matys93

"wyłączenie" się wspomagania kierownicy

Recommended Posts

witam. jakiś miesiąc temu odpaliłem vectre 1.9 cdti 120 km z 2004r i na wyświetlaczu pojawił się błąd. wyświetliła się kierownica z wykrzyknikiem i nie dało się skręcać, po wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko było dobrze i więcej tego problemu nie było. ktoś wie co było przyczyną? i czy coś w najbliższym czasie będzie do wymiany

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">?

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdź kondycję akumulatora/ładowanie bo komp zarządza energią i przy słabym napięciu odcina "mniej ważne " podzespoły

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak wspomaganie jest mało ważnym podzespołem to życzę powodzenia

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Dobrze myślisz ale nie jest tak jak piszesz. Wspomaganie pobiera ok 60 a nawet w szczycie 80A prądu, jeżeli w instalacji dojdzie do zbyt wysokiego naglego spadku napięcia (czyli wyssanie prądu z obwodu) jest za mało to pompa się rozłacza zabezpieczenie przed uszkodzeniem.

Przyczyn problemu może być kilka:

-Chwilowe zwarcie w instalacji

-słaby akumulator

-słabe ładowanie

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdzałem miernikiem , akumulator nie jest słaby, ładowanie też jest w porządku w okolicach 14.00. A moduł CIM ?co myślicie ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...