Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Rozmar

zaczyna mulić na rozgrzanym silniku.

Polecane posty

Witam.

Drodzy forumowicze jestem w posiadaniu Vectry C GTS 1.9 cdti 150Km.

Ostatnio zauważyłem, że na rozgrzanym silniku ma pewne kłopoty z rozpędzeniem.

Dzisiaj podczas wyprzedzania przy prędkości 120km/h na 4 biegu w pewnym momencie odcięlo moc i samochód zacząl tracić moc przy czym wyświetlił się błąd. Po ponownym uruchomieniu silnika błąd się skasował a samochód jechał już normalnie.

Nie mam pojęcia w czym tkwi problem ponieważ w dziedzinie mechaniki jestem kompletnym laikiem.

Nie wiem czy to może mieć jakiekolwiek połączenie ale dwa dni temu wyświetliła się kontrolka oleju przy cyzm olej 3 miesiące temu został wymieniony a stan jest poprawny. Również jak w poprzednim przypadku po ponownym odpaleniu silnika błąd sam sie skasował.

Pozdrawiam i proszę o pomoc w problemie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Najpierw trzeba auto podłaczyć pod komputer skoro wywaliło błąd. Odczytasz bład i będzie wiadomo co jest nie tak. A tak to wrózenie z fusów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a jak wygląda kolektor ? nie ma przedmuchów na klapach ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dlaczego wróżenie ?

To są typowe obiajwy np. EGRa który wrzucił samochód do trybu awaryjnego.

Na 4 biegu przy 120km/h to już chyba ponad 3000 obrotów było.

Albo EGR nie domaga.

Albo klapy na kolektorze.

Obstawiam oba

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Ewentualnie czujnik ciśnienia doładowania do czyszczenia.

Szczęściem w nieszczęściu jest wyrzucenie błedu, gdzie komputer pomoże potwierdzić winowajcę.

Edytowano przez Artz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Po ponownym uruchomieniu silnika błąd sie juz nie świeci więc chyba juz nie pokaże żadnego błedu w tym momencie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli bład świeci przed uruchomieniem silinka - będzie istniał w pamięci do 30 (jeśli mnie pamięc nie myli) poprawnych uchomień silnika i bez pojawienia się w tym czasie kolejnej awarii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w sumie jets tak jak mowisz bo przed zapaleniem silnika wyswietla sie kontrolka. Czyli najlepiej teraz znaleźć mechanika, który zobaczy na komputerze jaki jest blad?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Znaleść mechanika, albo kolegę z OPCOM'em albo samo urządzenie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Panowie wyskoczył jakiś bład cisnienia powietrza czy cos takiego. nie jestem wstanie dokladnie okreslic ponieważ z braku czasu nie mogłem sam dojechać do godz. 18 na stacje diagnostyczna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

podaj dokładnie kod i opis błędu wtedy będzie można coś poradzić, bo "jakiś kod" to tylko jasnowidz odgadnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

numer błędu to P0234. dowiedziałem sie tlyko tyle, że może to być tysiąc różnych przyczyn..

Edytowano przez Rozmar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...