Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

lukaskoszalin

Problemy z odpalaniem rano.

Polecane posty

Witam . Mam problemy z odpaleniem auta Opel Vectra C Caravan 3.0 CDTI V6 2005. przebieg 206 tys. km . Silnik kreci lecz do odpalenia potrzebuje jakieś 2 min czasem i nawet dłużej. Jaka może być przyczyna tego ?? Problem pojawił się po przejechaniu 900 km i na drugi dzień już bardzo ciężko odpalał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zacznij od sprawdzenia kondycji akumulatora

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

akumulator jest sprawny . Sprawdzałem miernikiem , a świece żarowe ?? nie były wymieniane od ponad 100 tys km

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

w taką pogodę to raczej świece się nie załączają a jak się załączą to moze na sekunde,napisz coś więcej czy jak odpali to potem pali bez problemu

Edytowano przez jacas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

a na obroty wkręca się normalnie przyspiesza bez problemu na każdym biegu nie szarpie silnikiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

pierwsze odpalenie to twa bardzo długo później pali za 2 razem albo za 3 razem zależny jak długo stoi . Dziwne jest to ze jak odpalam pierwszy raz to silnik kreci bardzo szybko wcześniej tek nie było

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

pod komputer podłączałeś jakieś błędy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

silnik pracuje równo nie skacze obroty czasami jest coś takiego ze jak rano odpalę i ruszam przy prędkości około 50 km silnik zwalnia i zaczyna szarpać silnikiem jak chcę dodać więcej gazu . Jak temperatura silnika wskoczy na 90 stopni to można normalnie jeździć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wygląda no to że układ paliwowy się zapowietrza, ja bym sprawdzał pod tym kątem, spróbuj postawić auto przodem w dół jak masz możliwość, jeśli pomoże to bankowo układ się zapowietrza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

sprawdzałem tylko na chińskim kablu i nic nie pokazało muszę podjechać gdzieś na warsztat i sprawdzić dokładniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

takie są objawy zapchanego filtra paliwa kiedy zmieniałeś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no i jeszcze zaworki scv

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może tez być przyczyna brudnego filtra paliwa ?? ostatnio przez rok zrobiłem 100 tys km i jeszcze nie był wymieniony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

przede wszystkim podłącz go pod komputer i zobacz czy nie ma jakichś błędów a potem będziemy dalej myśleć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

no to niezle powinno się zmieniać co chyba co 30 000

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ok zamówię nowy flit paliwa i wymienię zobaczymy co będzie się działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to chyba się sprawa wyjaśniła

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wątpię zeby to była wina filtra paliwa raczej zapowietrzony układ, w najgorszym przypadku pompa

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...