Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
reactor

Stale pracujący wentylator chłodnicy cieczy chłodzącej.

Polecane posty

Jakiś tydzień temu były ostre opady deszczu na śląsku (i nie tylko, jak mi wiadomo) przez co na drogach zrobiły się jeziora i powodzie wręcz, a przejechać trzeba było, bo na trasie nie było szans tego ominąć. Woda była na wysokości 15-20cm na ulicy albo i więcej. Po tej przejażdżce zaczęły się problemy z wentylatorem chłodnicy cieczy chłodzącej (wewnętrzny - od strony silnika). Przez kilka dni, wentylator uruchamiał się już po przekręceniu zapłonu (bez odpalania silnika) i pracował na na najwyższych obrotach (prawdopodobnie) i stale pracował. Od wczoraj wentylator działa non-stop niezależenie od tego czy jest kluczy w stacyjce, czy go nie ma! i musiałem rozpiąć kostkę zasilającą od niego, aby go wyłączyć, bo inaczej się nie da. Teraz właśnie wróciłem po sprawdzeniu czujników temperatury i wentylatora (niebieski i szary) Miałem dwa inne sprawne i niestety to nie to. Wentylator dalej kręcił nawet po wypięciu kostek od czujników. Gdzie dalej szukać i co sprawdzić? Może przekaźnik wentylatora?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zdejm na próbę wtyczkę z czujnika S65

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Już to wczesniej zrobiłem. Zdjąłem nie tylko S65, ale też i S20. Po wypięciu dalej wentylator działał...

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Ja miałem kiedyś podobnie, tyle że w dieslu(y20dth) i przyczyną był przekaźnik. Nie pamietam który ale zwarł się na stałe i wentylator działał non stop.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem rozwiązany

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Wyjąłem i włożyłem przekaźnik i wszystko już było ok, ale jeszcze wziąłem go do domu i zmierzyłem obwody pod napięciem 12v i bez niego. Przekaźnik sprawy i problem już rozwiązany

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Idę go wsadzić z powrotem na swoje miejsce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...