Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

AdrianJ

Pomocy moja wspaniała vectra nie odpala

Recommended Posts

Witam wiem że tego tematu było mnóstwo i nie bardzo wiem gdzie szukać pomocy, moja vectra nie uruchamia się. Vectra B z 97r Silnik 1.8 benzyna x18xe oczywiście bez gazu. Objawy dziwne po przekręceniu kluczyka zapalają się wszystkie kontrolki poza check engine do tej pory można było chwilę poczekać od 1 min. do 5min. w tym czasie - przy wyłączonym silniku obrotomierz sobie podskakiwał, poczym można było usłyszeć upragniony odgłos pompy paliwa check engine się zapalał i silnik można było uruchomić parę razy gasł podczas jazdy ale po zatrzymaniu można było normalnie go uruchomić, nietety teraz nie ma takiej opcji nie działa na amen check zapala się jeżeli już to na chwilkę i koniec. Brak błędów po podłączeniu do komputera poza tymi z czujników ale po wymianie nawet tego nie ma.

A teraz trchę o tym co zostało wymienione:

sterownik silnika - komplet ( po - ten sam objaw)

3 x czujnik połązenia wałka rozrządu ( w końcu co prawda nie załorzyłem oryginalnego ale nie najtańszy z jakąś tam gwarancją)

1 x czujnik położenia wału korbowego

Edited by AdrianJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

A odgłos pompy słychać ? Jak nie to sprawdź "na krótko" pompę czy zaskakuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak zapali się check engine to słychać a jak nie to nie ( banalne )

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprawdź "na krótko" pompę czy zaskakuje za każdym razem. Bo albo masz gdzieś brak zasilania albo pompa poprostu padła

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pompka sprawna podłączona na krótko działa za każdym razem, niestety na kostce dochodzącej do pompki brak napięcia pojawia się na krótko tylko w chwili jeśli zapali się check engine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...