Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
jaamateo1

Instalacja gazowa Koltec-Necam

Recommended Posts

Witam,

posiadam autko z instalacją holenderską, która do tej pory pracowała bez uwag. Niestety od jakiegoś czasu mam problem z spadkiem obrotów i gaśnięciem silnika przy jeździe z małą prędkością ( hamowanie, skręcanie itp.) . Sytuacja ta miała też miejsce dla większych prędkości kiedy to mimo dociskania gazu auto nie reagowało a obroty leciały łeb na szyje. Po wizycie u gazownika niby znającego się na tej instalacji stwierdził on, że miesznka jest za uboga i zleciły pójść do zwykłego mechanika, który przecież nie może jej ustawić bez podglądu sterownika instalacji . W ten sposób koło się zamknęło a problem został nierozwiązany. Dodatkowo gazownik wskazał na sondę lambdę, która sprawdzona pracuje prawidłowo. Może ktoś z forumowiczów potrafi wskazać rozwiązani problemu z tą instalacją? pzdr

Share this post


Link to post
Share on other sites

W tym dziale, na samej górze jest topic o tych instalacjach - istna kopalnia wiedzy. Tam poprzegladaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

Opisany problem wskazuje na uszkodzenie reduktora- gaśnięcie na niskich obrotach lub uszkodzony rozdzielacz gazu - nie reagowanie na pedał przyśpieszenia. Napisz do mnie e-maila, to podpowiem jak to zdiagnozować.

Pozdrawiam

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam problem z necam w 1,8 ,20v w leonie problem polega na tym ze odwiedziłem 2 warsztaty skasowali mnie 700zł a problem nadal tkwi polega na tym ze na biegu jałowym nawet jak auto stoi to obroty faluja i kulawo chodzi gorzej jest jak włończe klmie na paliwie jest wszystko Okej.. prosze o pomoc bo nie wiem co robić reduktor wyczyścili wtryskiwacze nie mam pojecie co to możeby byc jak go podpilani podobo jakis bład był zwarcie maska czy coś..

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...