Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
yogowafel

Moja Vectra B 1.6 16v nie odpala na benzynie...tylko na LPG.

Polecane posty

Witam wszystkim forumowiczów.

Z racji tego ze jestem tu nowy i moge cos pokrecic prosze o wyrozumiałość.

Mianowicie zakupiłem Vectre B z silnikiem 1.6 16v 101KM rocznik 97i mam juz z nią pierwszy problem , niestety nie odpala mi na benzynie, jak przekrece stacyjke to nie słychać żeby pompa paliwowa podawała paliwo słychac tylko taki stuk i tyle, startuje i zero reakcji. Nie mam pojecia czym moze byc to spowodowane czy jakis bezpiecznik czy przekaźnik od pompy paliwa tylko ze nawet nie wiem gdzie on sie znajduje i jak go sprawdzić? Na lpg odpala normalnie jednak musze podgrzewac reduktor i wtryski farelka bo na zimnym silniku niestety nie złapie.

Z góry dziekuje za jakies sugestie podpowiedzi co mam dalej robic.

pozdrawiam

ps. dodam iż jest w niej centralny zamek i immo jednak przy dorabianiu kluczyka pan zegarmistrz powiedzial mi ze w kluczykach nie mam chipa do immo wiec juz sam nie wiem czy jest tam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź czy dochodzi napięcie do pompki paliwa, która znajduje się pod tylną kanapą, a dokładnie pod tą mniejszą częścią

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Na początek sprawdz bezpieczniki no i napięcie czy dochodzi do pompki paliwa

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a który bezpiecznik lub przekaźnik odpowiada za pompe paliwa ? dodam iz samochód normalnie palił od strzała i pewnego dnia nagle juz nie. czy moze byc to spowodowane blokada immo ze nie podaje zasilania na pompe ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proponuje przeczytać cały temat

kolejny

Sprawdź najpierw ciśnienie na listwie, jeśli go niema zobaczy czy pracuje pompka, jeśli nie to sprawdź czy jest zasilanie w kostce pod siedzeniem, jeśli tak to wymień pompkę, jeśli nie ma zasilania przechodzimy do elektryki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

teraz sprawdzałem i brak zasilania na tej kostce wogule nie slychac zeby pompka sie zalaczyla po przekreceniu zapłonu co dalej z elektryka ?

dodam iż samochod wczesniej nie pokazywał objawów nie równej pracy czy spadku mocy po prostu chodzil normalnie i wkoncu ciach i juz nie zapalil tak wiec nie wiem co sie moglo stac a gdzie znajduje sie łącze diagnostyczne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

przeczytaj

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Edytowano przez czaro_1990

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

problem rozwiązany , musialem isc po kablach w koncu i znalazlem zalamany kabel na progu wymienilem i jest ok wszystko dziala

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> dzieki za podpowiedzi i sugestie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Jaki kabel?? gdzie dokładnie ?? na jakim progu?? kolega opisze dokładniej może się przyda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No tak... Sam się dowie, nie opisze dokładnie i potem 5 tematów takich samych i tak samo nie dokończonych. Tylko własna d*** się liczy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×