Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

sdfsdf.jpg

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Robert

Opóźnienie w działaniu spryskiwaczy przedniej szyby

Recommended Posts

Nadszedł czas, żebym się tym zajął bo męczy mnie to od dłuższego czasu. Po włączeniu spryskiwaczy przedniej szyby, najpierw ruszają wycieraczki a potem spryskiwacze (powiedzmy, że jak już wycieraczki wracają na swoją pozycję). Myślałem, że to wina pompki, wymieniłem, nadal to samo. Wymieniłem na spryskiwacze od Insigni też to samo.

Przed zamontowaniem biksenonów nie miałem tego objawu. W drugim Oplu nie mam tego opóźnienia. Co może być powodem? Chyba nie jest to norma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam tak samo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm, czyli słychać pracę pompki a po ok 3 sek widać płyn na szybie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak a tylna jeszcze dłużej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Też mam tak samo w VC i również chętnie bym się dowiedział jak to zrobić.

Edited by mateusz1155

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie jest tak samo. Kupiłem zawór zwrotny (zamiennik od cinquecento) - stawiał takie opory, że ledwo na dolną krawędź szyby pryskało (mam spryskiwacze od Insigni). Teraz mam zamiar wypróbować oryginalny zawór od "cienkiego"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spróbuj zamontować zaworek zwrotny (chyba tak to się nazywa), zaraz za pompką i zobacz czy pomoże, spowoduje to że płyn nie będzie się cofał.

Ktoś już takie coś chyba montował w VC, gdzieś mi sie to obiło o oczy na forum.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:">

Share this post


Link to post
Share on other sites

czyli podsumowując to norma?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

jak byś nie napisal to nawet bym na to nie zwrócił uwagi ..

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Norma, ja też tak mam.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może i norma ale skoro np. w takim cienkim taki zawór działa prawidłowo, to w takich "limuzynach" jak nasze VC to też powinno działać. Jak się ociepli będę z tym walczył.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mam wrażenie, że przed biksami nie było opóźnienia, ale może tylko takie wrażenie, nawet pompka poszła ta sama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od spryskiwaczy reflektorów jest chyba druga pompka i chyba nie ma ona powiązania z pomką od spryskiwaczy szyb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mam 2 VC i w obu jest to samo to albo jakaś częsta usterka.

Edited by mateusz1155

Share this post


Link to post
Share on other sites

to już wiemy tu debatujemy jak temu zaradzić

Share this post


Link to post
Share on other sites

pompka od lamp jest niezależna, jeśli jest problem to leży tylko po stronie pompki od szyb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Też miałem to samo

założyłem zaworek i działało wyśmienicie

zmieniałem lampy na bixenony i od kolegi bulusia kupiłem tanio zbiorniczek ten duży a że był bardzo zasyfiony wziąłem się za rozebranie jego i co się okazuje tam gdzie jest pompka i uszczelka pompki jest sitko i to sitko było bardzo zawalone wyczyściłem i jakiś czas jeździłem bez zaworka ale znowu teraz zaczyna opóźniać (pewno znowu się zasyfiło )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cóż to chyba jednak nie jest norma. U mnie płyn zaczyna lecieć i dopiero ruszają wycieraczki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

może faktycznie sitko, trochę za zimno na takie manewry;;/

Share this post


Link to post
Share on other sites

d*pa nie norma

u mnie też psika zanim ruszą wycieraczki (napewno zdąża dolecieć do szyby przed pierwszym przejściem wycieraczki)

nie mam nic dokładane / spryski od insigni ale na fabrycznych też tak było

cos macie zepsute...

Share this post


Link to post
Share on other sites

u mnie wycieraczki ruszą się o kilka stopni i leci płyn.

A takie inne pytanie mam. Bo mam pewnie jak większość podgrzewane dysze spryskiwaczy, i myślę o wymianie na te mgłowe od insigni, ale co wtedy z podgrzewanymi dyszami?

Share this post


Link to post
Share on other sites

niestety albo mgiełka albo podgrzewanie

Share this post


Link to post
Share on other sites

to teraz pytanie co jest nie tak....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please login or register to see this quote.

tak jak zubek napisał albo rybki albo akwarium

ja u siebie wywaliłem był to chyba pierwszy mod u mnie w VC

przy wymianie szyby zmieniłem równiesz wycieraczki razem ze spryskami od insigni ładnie czysci i zbiera wode z szybki

ja mam AFL wiec u mnie też pryska na xenon ale mysle że dzięki spryską od insigni troche mniej płynu idzie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

nigdy na to nie zwracałem uwagi ale u mnie przy bixenoniec też lekkie opóźnienie ma pompka tj wycieraczki już ruszyły a pompka po sekundzie daje (choć słychać ją od razu)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...