Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

klimat76

martwe spryskiwacze

Polecane posty

Witam. Kompletnie przestały działać mi wszystkie spryskiwacze(szyby i lampy). Objaw był taki, że najpierw przestały działać od lamp i przedniej szyby a następnie umarły te od tylniej:( Dziś uzupełniłem płyn choć nie miałem sygnalizacji niskiego poziomu i dalej nic. Co gorsza przestałem słyszeć pompkę, tak jakby martwa była. Może ją szlag trafił albo bezpiecznik jakiś? Wymiana pompki wymaga zdjęcia koła i nadkola bo to ustroństwo siedzi gdzieś w okolicy zbiornika z płynem? Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a może miałeś letni płyn zalany i po prostu zamarzło...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak miałes letni płyn w pompkach to dolanie zimowego nic nie pomoże. Trzeba było przed mrozem zalać zimowy i przepłukać pompki co by wypchnąć z nich letni płyn. Teraz to ustaw się w ciepłym garażu, aby odmarzł układ spryskiwaczy i przepłucz tym zimowym, który już masz w zbiorniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie pompuj na zamarzniętym bo spalisz pompki

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_dash.gif" alt=":dash:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dokładnie jak wyżej, Ciepły garaż i poczekaj. Potem dolej jakieś 100 gram denaturatu i zalej na max. płynem zimowym. Na koniec przepłukaj obficie spryskiwacze. Ja tak u siebie zrobiłem i pomogło. Pzdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

denaturat, lub koncentrat zimowy też może pomóc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

podejrzewam, że już niestety spaliłeś pompkę... pewnie czujnik poziomu poszedł i było mało płynu, dlatego nie miałeś najpierw na xenonach, później z tyłu...

tak jest w kombi, że jak jest mało płynu to zostawia rezerwę na przód i wtedy z tyłu nie pryska...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a ja sie zaloze, ze nic sie nie spalilo oprocz bezpiecznika/ow. Nie raz, nie dwa mi sie tak stalo. Glowa do gory, jak chcesz to szybko odmrozic, to czajnik i zagotuj wode w nim wlej w jakies naczynie wymieszaj pol na pol lub wiecej niz pol wody zimnej i wlej tak do zbiornika spryskow, odczekaj chwile i jesli pompka dalej nie idzie to trzeba odessac ze zbiornika to co odtajalo i powtorzyc operacje z ciepla woda az do skutku..

tylko nie lej tam wrzatku, bo sobie szkod narobisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

w takim wypadku od razu by wszystko siadło, a nie po kolei

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam, pozwolicie że się podłącze.

Mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby, a mianowicie ten od strony kierowcy pryska tylko jedną dyszą, z mocnym strumieniem który ląduje na dachu. Natomiast z drugiej dyszy ledwo skapuje płyn. Dodam że zamarzł mi letni płyn niedawno i od tego momentu ta jedna dysza nie pryska. Przypuszczam że się coś przytkało. Macie jakiś schemat jak się dostać do tego spryskiwacza? A może przyczyna leży gdzieś indziej?

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

To, że zapodaje z drugiej strony za mocno, to faktycznie musiał Ci się z jednej strony przytkać przez nierozmarznięty płyn..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wymień na spryski od Insygnj będziesz miał nowego moda a spryski będą działać rewelacyjnie

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_luz.gif" alt=":luz:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

jestem oczywiście ZA, ale najpierw musi rozmrozić zalegający płyn w przewodach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Temperatura akurat sprzyja, same się odmrożą

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_loli.gif" alt=":loli:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

U mnie jest całkiem na odwrót. Jak miałem oryginały VC, nigdy nie miałem kłopotów, zawsze pryskały idealnie i nigdy nie zamarzły.

Demontując rozpinałem nawet instalację do podgrzewania (nie wiem, czy działała)

Od pewnego czasu (po zmianie na spryski z Isi), lewy pryska jak mu padnie: raz całkiem nieźle, raz krzywo, raz byle jak, raz wogóle.

Już mam ochotę na powrót do starych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Do wymiany pomki nie trzeba zdejmować koła,wystarczy skręcić koła w prawo i po odkreceniu kawałka nadkola masz dostep do pompek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Masz dobrze wyregulowane

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:"> może to jest problem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_dash.gif" alt=":dash:">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

kolego, bo jest specjalny przyrząd do regulacji sprysków z insygni, na forum jest pokazane jak go zrobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Otóż to. Ze sprysków Isi w poprzedniej VC byłem zadowolony, działały dobrze, w obecnej

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_mysli.gif" alt=":mysli:"> . Jak znam swoje lenistwo, wrócę któregoś dnia do oryginałów VC.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×