Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Mofeix

Rozrusznik się przycina.

Polecane posty

Jak kupiłem Vectre To były problemy z rozrusznikiem, w końcu musiałem pukać w rozrusznik żeby odpalił.

Winny był Automat.

Kupiłem drugi rozrusznik ze sprawnym automatem. przełożyłem automat, wymieniłem szczotki, tulejki na nowe.

vectra A 2,0 8v rozrusznik Delco.

Mam problemy z odpalaniem, nieraz jest ok. A nieraz wyrzuci zrobi pół obrotu i stanie jakby nie miał siły z nów pół obrotu i z nów stanie. Musze się pobawić zeby odpalić.

A nieraz przekręcę bach i pali.

Jakieś pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A u mnie ten sam problem.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> Czasami jakby miał battery low. Jeszcze go niestety nie rozwiązałem bo jakoś pali...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

1. Sprawdzic wlacznik elektromagnetyczny rozrusznika (moga byc styki nadpalone)

2. Moze byc slabe polaczenie z "+" i "-" akumulatora.

3. Moga byc bardzo zasniedziale klemy

4. Moze byc problem z wlacznikiem stacyjki (tez zniszczone styki i raz wlacznik lapie dobrze a raz slabo)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bendix raczej ok.

+,- raczej ok, bo rozrusznik był wyciągany z 4 razy więc wszystkie połączenia sprawdzone.

Klemy Ok

Kostka stacyjki? Możliwe to ze raz jest ok raz nie? Ją sie rozbiera nie?

Nie ma to jak wyciągać rozrusznik przy -5C na dworze. Ale opanowałem to juz do perfekcji. 10min i mam

Nie wiem dlaczego ale komutator nie błyszczał się, tylko był czarny. (moze za duzo smaru było?) Wyczyściłem i na razie kręci jak torpeda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Nie wiem dlaczego ale komutator (o czym pewnie wiesz...) powinien byc suchy i czysty. To czarne to mogl byc pyl ze szczotek. Szczotki sa "samosmarne" - scieraja sie i smaruja. Moglo byc tak ze komutator byl tlusty i pyl ze szczotek sie przyklejal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jak narazie kręci jak szalony, tylko raz mi się tak zwiesił. Mam nadzieje ze juz nie będę musiał go wyciągać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×