Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
Pangenitor

Problem z odpalaniem na benzynie.

Polecane posty

Witam z nastaniem przymrozków pojawił się u mnie problem z odpalaniem auta. Rano zazwyczaj zapala za 2 razem, jadę do pracy i tam po 8 godzinach stania zaczynają się schody, czasami zapali za 3 czasami za 4 razem. Już kupiłem nowy akumulator bo stary miał 10 lat na karku i myślałem że słabo kręci. Jednak nie rozwiązało to problemu. Auto jak już zapali to chodzi bez zarzutu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Może pompa paliwowa siada ? albo paliwo przymarza ? (w tamtym roku mi przymarzło

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_ohmy.png" alt=":o" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/ohmy@2x.png 2x" width="20" height="20">)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Odkręć przewód wylotowy od reduktora, zostaw na całą noc i zobacz jak odpali. Jak na dotyk, to już wiesz gdzie szukać. Jak nie to pomagamy dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

paliwem smierdzi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj rano odpalił bez problemu, jak przyjechałem pod firmę zanim zgasiłem auto przełaczyłem go na benzynę. Wieczorem dam znać o efektach, a jak nie to biorę się za przewód od reduktora. Paliwem nie śmierdzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zacznij od tego, że dojedz pod pracę na benzynie w ostatniej fazie jazdy i tak zgaś auto, i wtedy sprawdz czy coś się zmieniło. A najlepiej zakreć zawór na butli i wyjexdzij to co jest w przewodach i reduktorze, i wtedy uruchim na benzynie. Jak problem zniknie to pewnie reduktor puszcza gaz podciśnieniem lub też wtryskiwacze nie trzymają (mniej prawdopodobne)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A więc spostrzeżenia z wczoraj. Gdy auto przed wyłączeniem przełanczam na benzynę potem odpala bez problemu za pierwszym razem.

Spróbuję ponownie zgasic je na gazie i zobacze czy problem się pojawi ponownie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to by wskazywało na problem z reduktorem lub wtryskami, możesz odłączyć podciśnienie od kolektora ssącego idące do reduktora i zaślepić je, jak problem nie będzie występował masz do regeneracji reduktor który puszcza podciśnieniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A więc przez ostatnie parę dni zostawiałem auto na gazie i problem zniknął po zatankowaniu samochodu. Jedyne co przed tym zmieniłem to stację paliw.....Szkoda gadać......Wskazuje to na ........ paliwo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×