Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

oo0ps

Pomoc w odczytaiu bledów Video

Polecane posty

Witam.

Bardzo was proszę o pomoc dzisiaj wracałem od dziewczyny i gdy dziwna rzecz wlaczylem swiatla dlugie auto zaczelo mi szarpac i elektryka zegary poszly w dol i zaraz odrazu w gore obroty byly na 1tys a predkosc 100 i za chwile mi zgasl i i po tym nie chcialo mi sie przelaczac na gaz mam sekwencje, wlaczylem awaryjne po chwili juz nawet one nie dzialaly potem znowu sie prad znalazl i do tego jescze zegar na tidzie mi sie zacial i nie idzie do przodu swieci sie ale nie idzie do przodu ;/ tutaj filmik;

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć link

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

0170 Nieprawidłowy skład mieszanki - mieszanka za uboga lub za bogata

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

0170

Nieprawidłowy skład mieszanki - mieszanka za uboga lub za bogata

Sprobouj zresetowac kompa odpinajac klemy z aku moze pomoze.Tez kilka razy mialem problemy z wariujacymi kontrolkami ale po odlaczeniu aku problem znikal ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Moim zdaniem coś dzieje się z ładowaniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hm.. Mozliwe ze w czasie jazdy chlapna woda po alternatorze i lipa.Ale tez mozliwe ze to blad komutera, tez cos takiego mialem ale zniklo po odlaczeniu aku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

okazalo sie ze klemy byly poluzowane, i do tego gaz mi sie przestawil i juz sam sie nie przelacza i zla mieszanka jutro musze jechac na ustawienie, do tego przy gwaltownym przyspieszaniu slyszalem jakis jakby stuk czy strzal z tylu gdzies.

odlaczylem aku na 5 minut dokrecilem klemu i teraz zegary wszytko ruszylo do przodu. Na benzynie dziala dobrze nie pali sie check ale jak przelacze na gaz to zaraz sie pali i przy wcisnieciu sprzegla czesto gasnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To regulacja. Od tego masz błąd mieszanki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

bylem na regulacji i jest juz ok

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20"> tylko jedno mnie zastanawia czemu po odlaczeniu aku resetuja mi sie ustawienia gazu ;/ mam stag 300 czerowny kolor napisow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zresetowały Ci się chyba przez luźne klemy. Pamiętam jak próbowałem odpalić auto na stagu4 aku był padnięty i po kilkukrotnym przekręceniu kluczyka zresetował się sterownik. Normalnie przy odłączeniu aku ustawienia są pamiętane.

BTW Vectra na pierwsze auto nieźle

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edytowano przez norbert007

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ale tez tak samo mialem ze mi zresetowal jak odlaczalem aku jak robilem wentylator to tez musialem ustawiac od nowa jezdzic do gazownika niewiem czemu czy cos jest uszkodzone czy on cos zle robi ? on mowi ze to normalne ale znowu inny mowi ze to nie mozliwe

tak jeszcze zapytam poza tematem dzisiaj wpadlem w poslizg i uderzylem lewym kolem w kraweznik na feldze widac obtarcie ale to nie bylo tak leko i zastanawiam sie jesli felga sie nie zgiela to czy moglo stac sie cos innego ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jezeli ci auta nie sciaga to wszystko ok. A jezeli sciaga to moze byc wachacz wygiety lub drazek kierowniczy.Rok temu tez mialem taka przygode tylko ze uderzylem w skarpe sniegu,uderzenie nie bylo mocne ale drazek kierowniczy sie wygia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

powiem ci ze kierownica idzie prosto i nie sciaga ale jak jechalem po lodzie to jakby tyl troche chodzil na boki ale to moze wina malych kolein ze kola schodza, po asfalcie jest normalnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

czekaj ty uderzyles tylem czy przodem??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tylem przod jakby tylko wjechal na kraweznik tak ze przod byl na gorze a tyl przy krawezniku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

mozliwe ze z tylu masz wygiety wachacz ale najlepiej podniesc samochod i to sprawdzic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak patrzylem na kolo od tylu tu wyglada to dobrze ale w sobote lub poniedzialek sie upewnie na stacji diagnostycznej

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

to tak teraz cos mi buczy w lewym przednim kole i sciaga mnie do lewej po wymianie opon na zimowe tzn buczalo na letnich ale sciaga na zimowych podejrzewam ze padlo lozysko bo tym kolem wskoczylem na kraweznik a sciaganie moze byc od nie rownego bierznika na oponach co o tym myslicie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Raczej będzie tak jak piszesz. Przy walniętym łożysku często jest taki objaw, że np. wyje przy jeździe na wprost i skręcaniu w jedną stronę. W drugą wtedy cichnie. Czasem nie wyje na wprost tylko przy skręcaniu ale tylko w jedną stronę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×