Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

pachenko

Odpowietrzanie 2.0 DI Pomocy !!!

Polecane posty

Witam wiem że podobnych tematów było dużo lecz nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Mianowicie posiadam silnik 2.0 DI i po wymianie filtra paliwa oraz przewodów przelewowych nie mogę jej za nic zapalić ,wczoraj się silnik odezwał na chwile i zaraz zgasł a dzisiaj kompletnie nic .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Żaden problem

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Weź plaka lub break cleana i pryśnij w dolot.

Otwórz puszkę filtra powietrza wyceluj w dolot i psikaj jak druga osoba zacznie kręcić rozrusznikiem.

Zapewne nie wlaliście paliwa do filtra po jego zamontowaniu

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie psika sie w puszkę filtra powietrza! Sciągnij wąż wchodzacy do kolektora i tam psikaj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja zawsze otwierałem puszkę, to żadna różnica skoro otwór jest zespolony z rurą.

Wsadzisz plaka idelanie do dolotu i psikasz. Ja nie widzę różnicy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a więc samochód odpalony

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20"> pochodził ok. 5min na jałowym , odpala bez problemu lecz podczas jazdy testowej zauważyłem dziwne objawy a więc na wyższych biegach tj. 3,4,5 po całkowitym puszczeniu pedału gazu słychać z silnika dziwny dźwięk takie klekotanie tylko że o większej częstotliwości i gdy mam np 2000rpm i wcisne gaz to jest chwila przerwy i po ok 5 sek. zaczyna przyśpieszać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bo mieli pianę zamiast czystego paliwa, wtedy wydaje charakterystyczny "gong metaliczny"... Patrząc na budowę pompy i samego silnika, jednak sam się do końca nigdy nie odpowietrzy mimo że chodzi poprawnie. Zobacz, co będzie rano, wtedy można mówić o sukcesie. Chociaż sam nigdy nie odpowietrzałem tylko plak lub hol i mimo to chodził dalej normalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

zapominasz, że po drodze jest przepływomierz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Maćku nie kłóć się

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> Marcin ma rację NIGDY się nie psika w puchę od filtra tylko kolektor

jak będzie trzeba za przepływkę zapłacić to zmienisz zdanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

samochód po wizycie u mechanika , chyba się samochód przestraszył

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć image

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20"> bo mechanik mówi że nic nie robił a samochód zaczął "normalnie" jeździć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×