Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Sign in to follow this  
norbi82

Przycisk "SPORT" Automat 2.5V6

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy post więc proszę o troche cierpliwości.

Otóż ostatnio nabyłem Viki z świetnym silnikiem 2.5V6 i automatem i moje pytanie jest następujące: nie działa mi przycisk Sport na dzwigni zmiany biegów.

Ostatnio też zdarzyło się że wiercąc przez komorę do silnika naciąlem kilka kabli (główna wiązka nad pedałami) , w tym jeden odpowiedzialny za działanie tego przycisku i jak się okazało po złączeniu jednego kabla działał przez jakiś czas ten przycisk, o ile sie nie myle był to kolor zielony.

Chciałbym się dowiedzic co może byc przyczyną nie działania przycisku "Sport" oraz jak można to którędy idzie wiązka do sterownika skrzyni automatycznej. Z góry dziekuję za informacje

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20">

Edited by norbi82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolego to ja bym wrócił w tamto miejsce i jeszcze raz sprawdził te przewody. Nie napisałeś jak je połączyłeś. Zaizolowałeś tylko jeden a reszta w jakim stanie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie to zostało uciętych 8 kabli, zostały prawidłowo połączone i zaizolowane koszulkami oraz taśmą izolacyjną, powiem też że go kupiłem z nie działającym "SPORT"

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.vectraklub.pl/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x" width="20" height="20">

Zapomniałem dodać że nie mogę sie połączyć OP-COMem ze sterownikiem skrzyni biegów.

Edited by norbi82

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temat do zamknięcia!!!

Problem rozwiązany, jak sie okazało to były przecięte kable przy manetce zmiany biegów. po lutowane i autko chodzi jak nowe

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...