Skocz do zawartości

Witamy na Vectra Klub Polska

Guest Image

Witamy na Vectra Klub Polska, podobnie jak na większości społeczności internetowych, musisz się zarejestrować aby uczestniczyć w naszym wspólnym życiu ale nie martw się jest to bardzo prosty proces, który wymaga minimum informacji, aby zostać zarejestrowanym.

Zakładając konto na Vectra Klub Polska, możesz uzyskać następujące przywileje:

  • Zakładać nowe tematy i pisać odpowiedzi w innych
  • Subskrybować tematy i fora, aby uzyskać powiadomienia
  • Uzyskać własną stronę profilu i poznawać nowych przyjaciół
  • Wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników.

Zaloguj się, aby obserwować  
szczepan162

błąd 1125

Polecane posty

Witam, ogarnąłem wiele tematów związanych z tym błędem. (dotyczy w moim przypadku silnika DTL)

-dodam tylko ,ze czujnik doładowania jest sprawny

- elektrozawór od turbo trzyma cięgno po odpaleniu

-elektrozawór od klapek pracuje

-elektrozawór od egr- tu pojawia się coś dzienwgeo bo po podłączeniu waukomera pokazuje zerową wartość , po zmianie na inny wystepuje ten sam objawe-tak jakby nie dochodził tam prąd.

Pompa ma podcisnie -0.8

elektrozawór na out ma -0.6 na jałowym

elektrozawór od klapek -0.6 na jałowym

elektrozaówr od egr -0.0

przyczym niewiem jakie powinny być wartości na jałowym biegu. Dodam ,ze podmieniałem elektrozawory i wymiana na nowy nic nieda. Przszukałem forum i były tam tematy z tym związen, ale zawsze po jakiejś naparwie , ktos pisał że błąd wrócił.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

...ale jest tez temat w którym p1125 zniknął po wymianie softu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wymieniony na najnowszy w tamtym tygodniu

dodam, ze błąd pojawia się gdy spadną obroty poniżej 2tyś obrotów, czy miał ktoś taki przypadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Coś mi się kojarzy, że było na forum o jakimś przekaźniku od elektrozaworów - gdzieś w puszce pod maską, chyba koło aku. Zakres obrotów - najczęściej wtedy ma pracować EGR - u Ciebie nie pracuje najwidoczniej. Takie moje przypuszczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wielkie dzięki dałeś mi pewien trop ,a el wg wykazu bezpieczników i przekażników niema nic takiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To było w temacie o p0400. Więcej teraz nie znajdę - pisze z komórki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja mam w swoich notatkach coś takiego być może to ci pomporze.

Proszę się zalogować lub zarejestrować aby móc zobaczyć quote

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mega dzięki jutro obczaje

chyba naprawione-> po wgraniu najnowszego oprogramowania wywalało błąd czujnika doładownaia, po jego wymianie pojawił się błąd p0400-) wymieniłem elektrozawór i odzyło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×